Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Eric Bailly klar för United

Embed from Getty Images

Så var Mourinhoerans första nyförvärv på plats! Detta då Manchester United idag har annonserat värvningen av mittbacken Eric Bailly från Villarreal. Bailly har skrivit på ett fyraårskontrakt med en option på ytterligare två år. Övergången gäller under förutsättning att Bailly får arbetstillstånd i England.

Bailly, från Elfenbenskusten, är 22 år gammal och han lämnar Villarreal efter ett och ett halvt år i den spanska klubben. Övergångssumman är i vanlig ordningen inte officiell men den förmodas vara runt 30 miljoner pund. Hans främsta merit i karriären är att han 2015 vann afrikanska mästerskapen. Han blir Uniteds första ivorian.

Eric Bailly:

Att gå till Manchester United är en dröm som blir sann. Att spela fotboll på den högsta nivån är allt jag någonsin har velat göra.

Jag vill utvecklas för att bli den bästa jag kan vara och jag tror att arbeta med José Mourinho kommer hjälpa mig att utvecklas i rätt riktning och i den rätta klubben. Jag ser fram emot att möta mina nya lagkamrater och börja det här nya kapitlet i mitt liv.

José Mourinho:

Eric är en ung mittback med fantastisk naturtalang. Han har utvecklats bra till dags dato och har potential att bli en av de allra bästa.

Vi ser fram emot att arbeta med honom för att hjälpa till att vårda den råa talangen och uppfylla hans potential. Eric är i den rätta klubben för att fortsätta sin utveckling.