Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Assist av Valencia när Ecuador räddade oavgjort

Antonio Valencias Ecuador var mycket illa ute mot Peru i Copa América. Redan i den femte matchminuten tog Peru ledningen och åtta minuter senare var det 2-0. En förlust skulle i praktiken innebära att turneringen var över för Ecuador.

Valencia förde dock Ecuador tillbaka in i en match som dominerades av uselt försvarsspel. Antonio lyfte elegant bollen över backlinjen till Enner som hade sprungit sig fri mitt i straffområdet. Enner tog emot på bröstet och satte sedan bollen i nät på volley. (Ungefär 1.10 i videoklippet.)

Tidigt i andra halvlek kunde Ecuador också kvittera då Bolaños gjorde det som blev matchens sista mål. Av statistiken att döma var Ecuador det bättre laget, de hade flest skott, flest hörnor och de vann bollinnehavet.

Ecuador är trea i gruppen efter två matcher men de har ändå ett gynnsamt utgångsläge för att ta sig vidare. I den avslutande omgången ställs de nämligen mot Haiti, som förlorade med 7-1 mot Brasilien. Ecuador behöver vinna med två mål för att säkra en kvartsfinalplats och de bör nog se till att göra det, då Brasilien och Peru har fördelen att spela på Ecuadors resultat. Det är dock ingalunda uteslutet att en ettmålsseger räcker. Oavgjort eller förlust innebär att Ecuador är utslaget.

I Europa stod David de Gea i mål för Spanien när de i tisdags mycket överraskande förlorade med 1-0 mot Georgien. De Gea var chanslös på målet, som föregicks av bedrövligt försvarsspel.