Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Powell och Valdés friställda

Manchester United har nu bekräftat att Nick Powell och Víctor Valdés har friställts av klubben. Även ungdomsspelarna George Dorrington och Oliver Rathbone har friställts.

Valdés kom till United på fri transfer i januari 2015. Han hoppade in i den näst sista ligamatchen, mot Arsenal, säsongen 2014/15 och stod sedan i säsongsavslutningen mot Hull. Det blev hans enda framträdanden i a-laget. Valdés placerades sedan i Van Gaals frysbox och fick inte ens träna med laget under den gångna säsongen. I januari gick han till belgiska Standard Liège på lån. Han spelade åtta matcher för den belgiska klubben och var med och vann belgiska cupen.

Powell värvades till United från Crewe Alexandra inför säsongen 2012/13. Debutsäsongen i United gjorde han sex matcher och ett mål i a-laget. Sedan gick han på lån till Wigan säsongen 2013/14. Han har också varit utlånad till Leicester och Hull. De två senaste säsongerna har han varit skadedrabbad och spelat ytterst lite fotboll: det blev bara tio a-lagsmatcher, för United, Leicester och Hull, totalt under de två säsongerna. Den gångna säsongen minns vi honom för ett uppmärksammat och oförklarligt inhopp mot Wolfsburg i Champions League.

Målvakten Dorrington gjorde totalt 13 matcher, i U18-ligan och Uefa Youth League, den gångna säsongen. Han blir nu för gammal för spel i juniorlaget och då United har Dean Henderson, Joel Pereira och Kieran O’Hara i klubben är konkurrensen i U21 för stor.

Mittfältaren Rathbone gjorde bara ett enda framträdande den gångna säsongen, då han startade i 1-0-segern mot Blackpool i Lancashire Senior Cup.

På den officiella hemsidan publicerar United listan på samtliga spelare som har proffskontrakt över nästa säsong. Listan ser ut som följer:

Målvakter: Joel Castro Pereira, David De Gea, Dean Henderson, Sam Johnstone, Kieran O’Hara*, Sergio Romero.

Försvarare: Tyler Blackett, Daley Blind, Cameron Borthwick-Jackson, Matteo Darmian, Sadiq El Fitouri*, Tim Fosu-Mensah, Phil Jones, Donald Love, Paddy McNair, Matthew Olosunde, Regan Poole, Tyler Reid, Joe Riley*, Marcos Rojo, Luke Shaw, Chris Smalling, Axel Tuanzebe, Antonio Valencia, Guillermo Varela, Tyrell Warren, Ro-Shaun Williams.

Mittfältare: DJ Buffonge, Michael Carrick*, Marouane Fellaini, Sean Goss, Callum Gribbin, Ethan Hamilton, Josh Harrop, Ander Herrera, Jesse Lingard, Scott McTominay*, Juan Mata, Andreas Pereira, Devonte Redmond*, Joe Rothwell*, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, James Weir*, Matty Willock.

Anfallare: Zak Dearnley, Memphis Depay, Josh Doughty*, Ashley Fletcher*, Adnan Januzaj, Will Keane, Anthony Martial, Demi Mitchell*, Marcus Rashford, Wayne Rooney, James Wilson, Ashley Young.

* Noterar att spelaren har fått ett kontraktserbjudande. Carrick har ju redan accepterat erbjudandet.

Premier Leagues hemsida listas vad som gäller för alla spelare i alla Premier League-lagen. Där hittar vi också listan på spelare med lärlingskontrakt (scholar) över nästa säsong. Detta är spelare som kan förväntas spela i juniorlaget. För United är det följande spelare:

Indy Boonen, Kayne Diedrick-Roberts, Jimmy Dunne (har förlängt), Tosin Kehinde, Jake Kenyon, Fustin Makela, Ilias Moutha-Sebtaoui, Devonte Redmond (kontraktserbjudande), Charlie Scott (kontraktserbjudande) och Callum Whelan.

I tillägg kommer spelare från U16 att erbjudas kontrakt och United har enligt rapporter värvat flera utländska spelare, däribland Tahith Chong, till juniorlaget.