Landslag: Schweinsteiger gjorde första Unitedmålet i EM

Vi har äntligen fått en Manchester United-spelare i målprotokollet i sommarens EM. Bastian Schweinsteiger punkterade Tysklands match mot Ukraina, då han sköt 2-0 på tilläggstid.

Tyskland tog ledningen genom Mustafi, mitt i första halvlek. Ukraina hade en del bra chanser att kvittera före paus men i andra halvlek hade tyskarna stenkoll på läget. Ja, tills Mustafi fick för sig att nicka hem till Neuer, som stod på straffområdeslinjen och inte mållinjen, vilket Mustafi förväntade sig. Det höll på att bli ett spektakulärt självmål men tyvärr gick bollen utanför.

Schweinsteiger började pÃ¥ bänken och blev inbytt först i den 90:e matchminuten. Han gjorde det mesta av sin tid pÃ¥ planen. Tyskland kontrade pÃ¥ en hörna, Schweinsteiger tog en maxlöpning – vars likhet vi inte sett skenet av i United – Özil tittade upp och Schweinsteiger tryckte in 2-0 med en delikat bredsida.

Målet kan också ses på SVT.

Tidigare idag gick Nordirland, som spelar i samma grupp som Tyskland, in i turneringen mot Polen (som spelar i samma grupp som Ukraina).

Paddy McNair spelade frÃ¥n start, till höger i mittfältsdiamanten som parkerade framför fembackslinjen. Det var mÃ¥llös efter första halvlek. Förbundskapten Michael O’Neill fick dÃ¥ för sig att byta ut McNair. Givetvis en dum idé och sex minuter in pÃ¥ andra halvlek tog Polen ledningen, med vad som skulle bli matchens enda mÃ¥l.

EM:s förbundskaptener kan ta med sig följande Unitedfakta från EM hittills:

• Frankrike hade bara 1-1 när Martial byttes in. De vann med 2-1.
  • England ledde med 1-0 när Rooney blev utbytt. De fick nöja sig med 1-1.
  • Nordirland hade 0-0 när McNair blev utbytt. De förlorade.
  • Tyskland snittade ett mÃ¥l per tre minuter med Schweinsteiger pÃ¥ planen och bara ett mÃ¥l per 90 minuter utan Schweinsteiger.
  • Imorgon gÃ¥r De Gea, Darmian och Fellaini in i turneringen. I natt (avspark 00.30) spelar Valencia avgörande match i Copa América.