Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Darmian vann mot Fellaini

Italien vann med 2-0 mot Belgien i vad som hittills, enligt konsensus, är EM:s bästa match. Belgien har de skickligare spelarna, Italien har den skickligare tränaren och när det öppnades luckor för belgarna var italienarna snabba med att dra på sig cyniska frisparkar.

Ledningsmålet kom efter en halvtimme, då Giaccherini friställdes av en magnifik passning från Bonucci. Italien var bättre i första halvlek och förtjänade ledningen. I andra halvlek tryckte Belgien på men Italien försvarade sig skickligt med hjälp av EM:s bästa backlinje och oskickligheten hos Belgiens inhoppande anfallare Origi. På tilläggstid punkterades matchen av Pellè.

Marouane Fellaini spelade hela matchen för Belgien. Han inledde som nummer 10 men flyttade ner ett steg i planen efter en timme.

Matteo Darmian startade som vänster vingback för Italien men blev utbytt efter en knapp timme. Kort dessförinnan blev han utskälld av Buffon.

Tidigare idag fattade Vicente del Bosque det självklara valet då han valde David de Gea som målvakt mot Tjeckien. Spanien vann med 1-0. De Gea var mestadels sysslolös, men fick åtminstone göra ett par hyggliga räddningar. Del Bosque vägrade efter matchen avslöja om De Gea kommer att stå nästa match och passade istället på att hylla reservmålvakten: ”Iker Casillas har varit exceptionellt bra på bänken. Han stöttade laget konstant.

Tips till coachen: Casillas är säkert jättebra på att stötta lagkamrater men De Gea är mycket bättre på att stoppa bollar.