Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dortmund vill inte sälja Henrikh Mkhitaryan

Borussia Dortmunds ytterforward Henrikh Mkhitaryan går miste om en unik möjlighet att flytta till Manchester United i sommar. I alla fall om vi ska tro på hans agent Mino Raiola, vilket vi inte nödvändigtvis ska, för agenter är som bekant inte det mest pålitliga släktet.

Dortmund bekräftar åtminstone att klubben inte vill sälja Mkhitaryan, som gjorde 23 mål och 32 assists för Dortmund den gångna säsongen (Transfermarkt).

Vi har förhandlat med Henrikh Mkhitaryan i fyra månader för att få honom att förlänga sitt kontrakt med oss,” säger Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke till Bild (via Guardian). ”Nu vet vi att det inte är förlängt, det var aldrig vår förbindelse att Mkhitaryan kan lämna oss permanent. Vi har intensivt diskuterat frågan om en tidig transfer i alla klubborgan och kom till slutsatsen att Mkhitaryan kommer stanna i Dortmund nästa säsong.

Mkhitaryan har bara ett år kvar på sitt nuvarande avtal och agent Raiola är inte nöjd: ”Micki har i flera månader vidhållit att han kan lämna klubben den här sommaren. Dortmund kom med ett officiellt erbjudande som förkastades, men nu är BVB-bossarna rädda för sina egna fans. Plötsligt säger de till Micki att han kan gå på fri transfer nästa säsong. Det är väldigt dåligt ledarskap.

Manchester United är en unik möjlighet, Micki vill gå dit.

Nu har ju Raiola fler klienter som kan hamna i Manchester United. Till exempel Zlatan Ibrahimovic. Idag ingen ny information om hans klubbadress nästa säsong, men Zlatan fick idag plats i den svenska bruttotruppen inför OS. Nu är det förstås högst oklart om han kommer att spela OS. Klart är däremot att de som spelar OS missar säsongsinledningen.

United har ingen skyldighet att släppa spelare till OS men om Zlatan verkligen vill spela OS så kan det tänkas att han förhandlar till sig det när han skriver på för en ny klubb. Senast det var OS deltog David de Gea, Rafael da Silva, Tom Cleverley och Ryan Giggs i turneringen, men då spelades finalen veckan innan ligapremiären medan turneringen ligger senare i år.