Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: De Geas nolla sprack

David de Gea stod inte att känna igen när Spanien ikväll förlorade mot Kroatien i EM. Manchester Uniteds målvakt höll på att bjuda på ett baklängesmål då han strulade med bollen vid fötterna och i slutet på första halvlek sprack hans tävlingsnolla då Kalinic, framspelad av Perisic, gjorde mål. Det målet innebar 1-1 och De Gea fick släppa ytterligare en boll förbi sig i slutet på andra halvlek, då rollerna var ombytta: Kalinic som framspelare och Perisic som målskytt. De Gea borde definitivt ha räddat där, även om bollen styrs i mål via Piqué.

Spanien förlorade med 2-1 och slutade därmed tvåa i gruppen. Högst ohälsosamt, då de nu ställs mot Italien i åttondelsfinal och för vinnaren där väntar sannolikt Tyskland i kvartsfinal. Det räcker inte där, i en eventuell semifinal dyker troligen Frankrike upp. England är också med på den halvan i slutspelet, men då Rashford inte får någon speltid har de näppeligen någon chans att gå längre än till kvartsfinal.

Det spanska målet i matchen gjordes av Álvaro Morata, som tidigare idag köptes tillbaka till Real Madrid. Mycket tyder dock på att han kan säljas vidare och enligt Guardian är Manchester United bland de intresserade klubbarna.

Tidigare idag vann Tyskland med 1-0 mot Nordirland, i en match som borde ha slutat 8-0. Bastian Schweinsteiger blev inbytt mitt i andra halvlek. Tyskland vann därmed sin grupp. Nordirland, som placerade Paddy McNair på bänken hela matchen, kan emellertid vara nöjda ändå: de slutar trea i gruppen och deras målskillnad betyder att de är klara för åttondelsfinal.

EM-video med Eric Cantona:

Utanför landslagsfotbollen funderar Port Vales portugisiska manager Bruno Ribeiro, enligt honom själv, på att ringa José Mourinho för att låna spelare.

Slutligen så står det på den officiella hemsidan för Wembley Stadium att Community Shield mellan Manchester United och Leicester City kommer att ha avspark 17.00 söndagen den 7 augusti. Matcharrangör FA har inte bekräftat avsparkstiden och det har heller ingen av klubbarna gjort.