Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Tio av tio Unitedspelare till åttondelsfinal

EM:s gruppspel är nu över och vi kan konstatera att samtliga tio Manchester United-spelare i turneringen är klara för åttondelsfinal. Åttondelsfinalerna kommer dock att spelas utan Sverige och den eventuellt framtida Unitedspelaren Zlatan Ibrahimovic.

Då gruppspelet avslutades var Marouane Fellaini oanvänd avbytare när Belgien vann med 1-0 mot Sverige.

Matteo Darmian kom in efter en timme när Italien förlorade mot Irland efter ett sent segermål av den förre Unitedspelaren Robbie Brady.

En annan före detta Manchester United-spelare är Roy Keane. Han är assisterande förbundskapten för Irland och tackade Brady genom att strypa honom.

Keane stod inte att känna igen efter matchen. Han var märkbart emotionell, till och med tårögd.

Tidigare idag gick Island till åttondelsfinal. Har ni inte sett det avgörande isländska målet med isländska kommentatorer så måste ni göra det.

Vi hade fler före detta Unitedspelare som stod för avgörande insatser idag. Cristiano Ronaldo gjorde två mål och en assist och Nani gjorde ett mål när Portugal avancerade till åttondelsfinal via 3-3 mot Ungern. Ronaldo blev därmed den första spelaren någonsin med mål i fyra EM-turneringar och han passade också på att bli den spelare som har spelat flest EM-matcher någonsin. Hans två mål innebär att han nu har åtta EM-mål i karriären, bara Platini, som har gjort nio, är bättre.

Fler Unitedrekord noterades i EM då Bastian Schweinsteiger igår blev meste EM-spelare för Tyskland.

Den matchen handlade emellertid mest om de nordirländska supportrarna, som bland annat sjöng om Corry Evans och Jonny Evans.

Vi hade tio Manchester United-spelare när turneringen började och när slutspelet börjar på lördag är tio Unitedspelare kvar i turneringen:

  • Först ut (av Unitedspelarna) är Paddy McNair och Nordirland, som ställs mot Wales. McNair chanser till speltid får bedömas som små.
  • Marouane Fellaini och Belgien ställs mot Ungern. Med tanke på hur slutspelsträdet ser ut har Belgien mycket goda chanser att gå riktigt långt i den här turneringen. Frågan är dock om Fellaini får någon mer speltid i turneringen, han var bänkad i de två sista gruppspelsmatcherna.
  • Bastian Schweinsteigers Tyskland möter Slovakien. Schweinsteiger får sikta in sig på att vara inhoppare.
  • Åttondelsfinalernas Unitedmöte får vi då Matteo Darmian ställs mot David de Gea. Darmian har tappat sin plats i startelvan men De Gea borde fortsätta i det spanska målet, trots tavlan igår. Vinnaren mellan Spanien och Italien ställs mot Tyskland i kvartsfinal. (Om inte Slovakien vinner mot Tyskland.) De Gea har för övrigt tackat för kritiken efter det insläppta målet.

  • Anthony Martial och Morgan Schneiderlin ställs mot Roy Keanes galna blick. Det kan bli väl så tufft. Extra jobbigt då både Martial och Schneiderlin lär nöta bänk, bara meter ifrån Keane.
  • I den sista åttondelsfinalen ställs Marcus Rashford, Wayne Rooney och Chris Smalling mot Island. Där får Island anses vara storfavorit, de har trots allt aldrig förlorat en EM-match.

I nyheter bortom landslagsfotbollen så har United förnyat någon form av samarbete med Hong Kong Jockey Club (officiella hemsidan). Som en del i det nya avtalet ska Uniteds akademilag varje år spela minst en match i Hongkong och den första matchen förväntas spelas sommaren 2017.