Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo och Romero till final

Argentina, med Manchester Uniteds Marcos Rojo och Sergio Romero, är en seger från att vinna Copa América. Nattens semifinal mot USA blev en ensidig affär. Redan efter tre minuter la Messi upp för Lavezzi och efter en halvtimme sköt Messi 2-0 på frispark. Det var Messis 55:e landslagsmål och han är nu bäst någonsin i det argentinska landslaget (Gabriel Batistuta är tvåa med 54 mål).

I andra halvlek sköt Higuaín två mål och Argentina vann med 4-0. Messi bidrog med en assist till 4-0-målet och har nu fem mål och fyra assists i turneringen. Detta på 253 minuters speltid, inte jättedåligt.

Romero spelade hela matchen och behövde inte göra en enda räddning. Rojo blev utbytt efter 84 minuter.

https://twitter.com/marcosrojo5/status/745456627235561472

I finalen, natten mot måndag, väntar antingen Chile eller Colombia, det bestäms i natt. Oavsett motstånd får Argentina gälla som storfavorit. Hotet mot Argentina är deras finalförlorartradition, de har förlorat finalen i Copa América 2004, 2007 och 2015 samt VM-finalen 2014. Vinner inte Argentina nu vinner de aldrig, de har idel segrar i turneringen och den löjliga målskillnaden 18-2.