Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM: Unitedspelarna bänkade i åttondelsfinalerna

När sex av åtta åttondelsfinaler i EM är spelade i EM är fyra av fem Manchester United-spelare klara för kvartsfinal. Men de fem Unitedspelarna fick bara 23 minuter tillsammans. Imorgon finns ändå större chans för Unitedspelare i aktion.

  • Paddy McNair var bänkad när Nordirland lämnade EM med en 1-0-förlust mot Wales. Nordirland kämpade tappert men räckte inte till. Trots att McNair var bänkad fanns det ändå en del Unitedanknytning: James Chester spelade, som vanligt, hela matchen för Wales medan Nordirland hade Jonny Evans, Craig Cathcart, Oliver Norwood och Corry Evans i startelvan.
  • Frankrike hamnade i underläge då förre Unitedspelaren Robbie Brady satte 1-0 för Irland på straff redan i den andra minuten. Men det räckte inte för Irland, i andra halvlek höjde Frankrike tempot, Griezmann sköt två mål och värdnationen vann med 2-1. Anthony Martial och Morgan Schneiderlin var bänkade.
  • Tyskland hade inga problem med att besegra Slovakien. Bastian Schweinsteiger kom in då det återstod en kvart. Då ledde Tyskland redan med 3-0, vilket blev slutresultatet.
  • Marouane Fellaini kom in då det återstod tio minuter i Belgiens match mot Ungern. Han var därmed på planen när Carrasco gjorde 4-0 på tilläggstid. Minuten senare blev Fellaini varnad för en ful armbåge.
  • Imorgon spelar Matteo Darmians Italien mot David de Geas Spanien och sedan ska England, med Marcus Rashford, Wayne Rooney och Chris Smalling ta sig an Island.

Utanför EM tyder det mesta på att Henrikh Mkhitaryan verkligen kommer att bli en Manchester United-spelare. Vi får hoppas att det är 2015/16-versionen (23 mål och 32 assists på 55 matcher) och inte 2014/15-versionen (5 mål och 7 assists på 42 matcher) som kommer.