Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Borthwick-Jackson hoppas på speltid under försäsongen

Cameron Borthwick-Jackson slog sig in i a-laget den gångna säsongen och skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Manchester United. Hur José Mourinho ser på Borthwick-Jackson återstår att se. Försvararen hoppas få följa med på försäsongsturnén för att kunna visa Mourinho vad han går för.

Det skulle betyda mycket för jag vill fortsätta efter att ha kommit fram förra säsongen och pusha mig in i managerns tankar som en ordinarie spelare,säger Borthwick Jackson till Manchester Uniteds hemsida. ”Det skulle vara en fantastisk erfarenhet att anpassa sig till laget och vara borta med dem.

Att spela med a-laget var en fantastisk upplevelse förra säsongen. Klubben har alltid handlat om hårt arbete och hängivenhet och det har varit till min nytta. Det är inte enkelt men du måste fortsätta pusha och jag har drivit på, arbetat på mitt spel och förhoppningsvis kan jag fortsätta prestera bra.

United reser till Kina och kommer att spela mot Borussia Dortmund och Manchester city under tiden i Asien.

Det kommer att vara två tuffa matcher. Vi känner givetvis till city och som en mancunian betyder det mycket för mig. Dortmund kommer att bli tufft också, de pressar bra och har massor av kvalitet. Det är bättre att utmana dig själv mot lag som det. Det kan hjälpa dig att komma igång direkt att möta sådana lag.

Att Borthwick-Jackson diskuterar försäsongen kan vara en indikation på att han inte kommer att delta i U19-EM senare i sommar. Turneringen spelas mellan den 11 och 24 juli och kan därmed inte kombineras med a-lagets försäsong. Timothy Fosu-Mensah och Axel Tuanzebe är andra Unitedspelare som potentiellt skulle kunna delta i turneringen.