Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM: Semester för De Gea och England

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds spelare – undantaget Matteo Darmian – har haft det jobbigt de senaste 24 timmarna. Först blev Rojo utvisad, sedan förlorade Romero på straffar, därefter föll De Gea mot Italien och till sist förlorade England mot Island.

Om vi börjar med David de Gea så var han Spaniens bästa spelare mot Italien. Det räckte inte för Spanien. Italien vann rättvist med 2-0 och De Gea får nu åka på semester för att sedan möta upp José Mourinho och lagkamraterna i Manchester United. Returen som De Gea släpper före 1-0-målet kan möjligen ifrågasättas men De Gea kompenserade det med flera fina räddningar.

De Geas olycka var Matteo Darmians lycka. Darmian började återigen på bänken men kom in i slutskedet. Han fick bara tio minuter på planen (tilläggstid inkluderad) men han ändå spela en avgörande roll, då han spelade fram Pellè till 2-0.

England startade som vanligt med Chris Smalling och Wayne Rooney på planen och Marcus Rashford på bänken. De fick en drömstart då Rooney satte 1-0 på straff redan efter fyra minuter. Island kvitterade dock omgående och efter 18 minuter tog Island ledningen.

Roy Hodgsons lag reste sig aldrig efter Islands ledningsmål. Det var fantasilöst och krampaktigt. Det var en match som skrek efter Marcus Rashford. Hodgson väntade och väntade. Sedan väntade han lite till. Plötsligt var matchen nästan slut, då – efter 86 minuter – kastades Rashford in istället för Rooney. Trots att han bara fick några få minuter så var Rashford Englands mest kreativa spelare.

Det var en patetisk insats av England idag. Matchen kommer att gå till historien som en av landslagets allra sämsta någonsin. Egentligen är det nog bara förlusten mot USA i VM 1950 som kan konkurrera.

Rashford, Rooney, Smalling och De Gea kan nu åka på semester och borde vara tillbaka i Manchester – spelarna har rätt till tre veckors semester – lagom när laget ska åka till Kina för sommarturnén.

Inför kvartsfinalerna återstår därmed fem Unitedspelare:

  • Marouane Fellaini ställs mot Wales.
  • Bastian Schweinsteiger möter Matteo Darmian.
  • Morgan Schneiderlin och Anthony Martial ska försöka vinna mot Island.

Englands förbundskapten Roy Hodgson avgick efter den engelska förlusten. Återstår att se om lagkapten Rooney gör likadant. Hans gjorde idag sin 115:e landskamp och med det tangerade han David Beckhams rekord för en utespelare.