Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo utvisad när Argentina förlorade

Embed from Getty Images

Argentina fortsätter förlora finaler. För andra året i rad vann Chile på straffar i finalen i Copa América. Argentina förlorade ju också VM-finalen 2014 och har därmed förlorat en stor final tre år i rad. För att verkligen bekräfta förlorartraditionen så har Argentina också finalförluster i Copa América 2004 och 2007.

Nattens final avgjordes på straffar efter 120 mållösa minuter. Matchen förstördes till stor del av en horribel domarinsats i den första halvleken. Efter en halvtimme skickade han Chiles Díaz av planen för två varningar, där åtminstone den andra var extremt billig.

Måhända insåg domaren att han hade gjort fel. En kvart senare såg han chansen att kompensera då Marcos Rojo gick in hårt, men inte fult, i en duell mot Vidal. Domaren skyndade sig att dra fram det röda kortet igen, ett bedrövligt domslut. Därmed avslutades matchen med tio spelare i båda lagen.

Chile vann lotten och fick börja straffläggningen. Vidal klev fram men Manchester Uniteds Sergio Romero räddade. Tyvärr för Argentina var det Messi som skjuta nästa straff, han drog straffen högt över. Sedan sköt Chile fyra straffmål medan Biglia missade för Argentina.

Romero hade, bortsett från straffläggningen, en relativt lugn match. Han behövde bara göra en räddning och den, efter 80 minuter, var rutinmässig. I förlängningen svarade han dock för en viktig utrusning.