Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sky Sports placerar Mkhitaryan och Zlatan i Manchester United

Inget är officiellt än men det mesta tyder på att Henrikh Mkhitaryan och Zlatan Ibrahimovic kommer att spela för Manchester United den kommande säsongen.

Enligt Sky Sports ska United och Borussia Dortmund vara överens om övergångssumman, 26,3 miljoner pund, för Mkhitaryan och armeniern ska också vara överens med United om det personliga avtalet. Mkhitaryan ska göra sin läkarundersökning inom nästa vecka.

Mkhitaryan är måhända obekant namn för den som inte följer Bundesliga noga. Han kommer från Armenien och föddes i januari 1989 och fyller således 28 år nästa år. Mkhitaryan är en hårt arbetande offensiv spelare med två bra fötter. De senaste säsongerna har han mestadels spelat på kanten, både till höger och vänster, medan han tidigare i karriären oftast spelade centralt.

Han värvades till Borussia Dortmund från Shakhtar Donetsk inför säsongen 2013/14. Under de första säsongerna i klubben hade han medelmåttig statistik (12 mål och 16 assists på 59 matcher i Bundesliga) men när Thomas Tuchel ersatte Jürgen Klopp inför säsongen 2015/16 exploderade Mkhitaryan. Den gångna säsongen gjorde han 23 mål och 32 assists på 52 matcher (11 mål och 20 assists på 31 ligamatcher). [Transfermarkt]

Zlatan ska enligt Sky Sports göra sin läkarundersökning nästa vecka. United och Zlatan ska vara överens om ett ettårskontrakt.

David McDonnell på Mirror rapporterar också att de två spelarna är på ingång.