Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Zlatan Ibrahimovic: Det kommer att vara wow för hela världen

Embed from Getty Images

Zlatan Ibrahimovic har, givetvis i MUTV, precis gjort sin första intervju som Manchester United-spelare. Detta är vad den svenska anfallaren hade att säga. Intervjun finns som video här.

Välkommen till Manchester United, hur känns det?
Jag är superuppspelt, superglad. Äntligen klart. Det har varit mycket snack men det kom till stunden när allt är klart. Nu börjar vi, nu börjar det hårda arbetet. Jag är så glad! Jag ser fram emot att lära känna grabbarna, träna den första träningen. Jag är här på träningsanläggningen – det syns att det är en stor klubb. En enorm klubb. Jag är uppspelt.

Är du glad att det är klart?
Jag är glad. Nu kan jag fokusera på en sak, det är Unitedtröjan, och lämna allting bakom mig. Jag spelade EM och det var mer snack om min framtid. Slutligen är allting över. Nu fokuserar jag på min nya klubb. Det är tillbaka till hårt arbete och göra så bra som möjligt.

Vad betydde José Mourinho för ditt beslut?
Jag tycker att mitt beslut var ganska enkelt. Det var mer att göra allting möjligt. Jag jämför det med fighten mellan Mayweather och Pacquiao. De sa att det aldrig skulle hända men det hände. Jag vill säga tack till mitt lag, United, och givetvis José Mourinho, för de gjorde det möjligt. Nu är jag i United, jag är superglad. Mitt beslutet var det enklaste, resten var ett pussel men pusslet löste sig och alla är glada.

Du återförenas med José Mourinho…
Jag har fantastiska minnen. Det enda jag ångrar med José är att vi hade kort tid tillsammans. Jag hade en säsong. Vi vann tillsammans, vi hade en fantastisk tid tillsammans. Jag lärde mig mycket, jag lärde känna honom som en person, inte bara som tränare. Bara positiva grejer. Han är en vinnare, jag är en vinnare. Vi vet vad vi vill. Vi vill vinna. Och vi kommer att vinna.

Var spel i Premier League det som saknades?
Det är en stor utmaning för mig. Vart jag än kom har jag vunnit. Jag ser fram emot det här nya äventyret, det är ett nytt kapitel i mitt liv. Om jag kan vinna här, jag vet inte hur många spelare som har haft möjligheten att spela i olika turneringar som jag har gjort och samtidigt vinna. Så jag ska jobba hårt. Jag känner min mentalitet, jag vet vad jag vill. Jag kommer för att vinna. Jag vill vinna. Men bakom allt är hårt arbete, det är vad vi har gjort hittills och det är vad vi ska göra här också.

Vad ser du mest fram emot att spela i Premier League?
Jag tycker att hela Premier League, att representera Manchester United är det stora. Jag tror att varje match kommer att vara wow för hela världen. Med allt som händer, med de nya tränarna, de nya spelarna och att jag kommer är en del av det hela. Det kommer att vara ett roligt år i en bra liga. En tuff liga, men jag är inte orolig.

Kan United vinna Premier League?
Jag kommer för att vinna. Jag kommer inte för att slösa tid. Jag kommer inte för att se på vädret. Jag kommer för att vinna. Det är mitt mål. Jag ger inte upp förrän jag vinner. Det är målet, att vinna. Vi spelar EM, för allt vi spelar för så spelar vi för att vinna. Med spelarna, med tränarna, alla arbetar kollektivt, spelar man kollektivt når man målen. Vi ska göra allt för att nå vårt huvudsakliga mål.

United har unga spelare, som Rashford och Martial, kan du hjälpa dem?
Jag tror det. Jag har erfarenhet från olika kulturer där jag var, olika lag, olika lagkamrater, lagkamrater i världsklass. Jag har lärt ut och jag har lärt mig av andra. Först är det upp till varje spelare, är du professionell, om du jobbar du tillräckligt hårt kommer du lyckas, du mognar. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa dem, inte bara de två du nämnde. Jag vill också hjälpa klubben att ta sig dit den hör hemma och det är högst upp i tabellen. Så jag ska göra mitt bästa.

Ser du fram emot att spela på Old Trafford?
Jag ser fram emot den första matchen. Jag kommer att njuta varje minut, varje sekund. Arenan är fantastisk, supportrarna ännu mer så. Det kommer att vara en stor dag för mig. Det är definitivt något jag ser fram emot.

Vad händer nu?
Nu andas jag ut för allt är klart. Efter allt snack, efter all spekulation, är det officiellt. Nu är jag en Unitedspelare, jag är gladast i världen. Nu ska jag vila lite efter en lång säsong och efter EM. Jag ska vila, hur länge det blir ska jag diskutera med bossen och sedan får vi se.

Du lämnade PSG som en legend, hur blir det här?
Förhoppningsvis blir det samma scenario. Men det här är ett nytt kapitel, jag vill inte jämföra det förflutna med nu. Det här är annorlunda, vi ska göra det annorlunda och i slutet får ni se vad som händer.