Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dortmund bekräftar: Mkhitaryan till United

Efter Eric Bailly och Zlatan Ibrahimovic blir Henrikh Mkhitaryan sommarens tredje nyförvärv. På lördagen bekräftar Borussia Dortmund att armeniern går till Manchester United.

Manchester United kom med ett otroligt erbjudande,” säger Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke till klubbens hemsida. ”Hade vi nobbat erbjudandet skulle spelare vara fri agent 2017 och vi hade haft en personalfråga som bara hade förskjutits ett år.

Den tyska klubben passar på att påminna världen om att United slutade femma i Premier League och inte kommer att spela i Champions League:

Vägarna för Borussia Dortmund och mittfältaren Henrikh Mkhitaryan (27) separeras den här sommaren. BVB har efter intensiva diskussioner beviljat den armeniska landslagsspelarens önskan om att gå till den engelska ligafemman Manchester United. […] Borussia Dortmund önskar Henrikh Mkhitaryan lycka till den kommande säsongen, både i Premier League och i Uefa Europa League.

United har inte bekräftat övergången än, vilket torde bero på att Mkhitaryan ännu inte har genomfört sin läkarundersökning. Men det får vi se som en formalitet… Mkhitaryan förväntas skriva på ett fyraårskontrakt med United.


Översättningar med hjälp av Google Translate.