Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Taylor: Mkhitaryans personliga avtal inte klart än

Vi får nog räkna med att det dröjer ett tag tills Henrikh Mkhitaryan kan presenteras som Manchester United-spelare. Guardians Daniel Taylor skriver på Twitter att United och Mkhitaryan fortfarande inte är överens om det personliga avtalet. Därefter måste Mkhitaryan också klara den obligatoriska läkarundersökningen. Till sist ska han beviljas ett arbetstillstånd.

Taylor skriver att Mkhitaryan har höga lönekrav men betonar att de här sakerna tenderar att lösa sig.

Tidigare idag bekräftade Borussia Dortmund att klubben har accepterat Manchester Uniteds bud. Med det i åtanke ska något extremt ske för att Mkhitaryan inte ska spela i United den kommande säsongen.

Armenien är inte med i EU, vilket betyder att Mkhitaryan behöver ett arbetstillstånd för att få spela fotboll för United. Då Armenien är lågt rankade (110:a) på Fifas världsrankning kommer han inte att beviljas ett automatiskt arbetstillstånd. Men arbetstillståndet får ändå ses som en formalitet.