Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Formatet klart för EFL Trophy, United deltar

Inför den kommande säsongen har English Football League (EFL, tidigare bara Football League) beslutat att bjuda in 16 lag till EFL Trophy (tidigare Football League Trophy). Detta för också med sig ett nytt format för turneringen, som tidigare bara var öppen för lag i League One och League Two.

Manchester United, tillsammans med övriga engelska storlag, är bland de inbjudna lagen. För de inbjudna lagen gäller att de i matcherna måste ställa upp med minst sex U21-spelare i startelvan, medan inga sådana begränsningar finns för övriga lag.

Turneringen drar igång runt månadsskiftet augusti-september. I ett inledande gruppspel kommer de 64 lagen att delas in i 16 regionala grupper, med ett inbjudet lag i varje grupp. Varje grupp kommer också bestå av ett eller två lag från League One och ett eller två lag från League Two.

I gruppspelet kommer de inbjudna lagen att spela en hemmamatch och två bortamatcher. För Uniteds del kommer hemmamatchen att spelas på Old Trafford. Oavgjorda matcher i gruppspelet kommer att avgöras på straffar, där laget som vinner straffläggningen får två poäng i matchen.

De två bästa lagen i varje grupp går till slutspel och slutspelet inleds med en regional runda. I övriga slutspelsomgångar är det fri lottning och finalen spelas som vanligt på Wembley.

I relaterade nyheter tycks det nu vara klart att U21-ligan nästa säsong blir en U23-liga som kommer att kallas Premier League 2 (eller bara PL2). Detaljer ska meddelas nästa vecka.