Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Henrikh Mkhitaryan är klar för Manchester United

Embed from Getty Images

Sommarens tredje nyförvärv är på plats. På onsdagen bekräftar Manchester United att Henrikh Mkhitaryan är klar för klubben. Mkhitaryan, som blir Uniteds första armeniska spelare, lämnar Borussia Dortmund. Han har skrivit på ett fyraårskontrakt med en option på ytterligare ett år.

Mkhitaryan är 27 år gammal. Den gångna säsongen gjorde han 23 mål och 32 assists på 52 matcher för Dortmund. Mer om Mkhitaryan här.

Henrikh Mkhitaryan:

Jag är väldigt stolt över att gå till Manchester United, den här flytten är en dröm som blir sann för mig. Jag är uppspelt över att spela för en klubb med en sådan rik historia och hoppas vara kvar här en lång tid. Jag tackar tilliten som klubben och José Mourinho har visat mig. Slutligen tror jag att spela för en sådan fantastisk klubb hedrar min fars minne, och inspirationen och drivet han gav mig när jag var ung.

José Mourinho:

Henrikh är en väldigt talangfull fotbollsspelare som har varit i fantastisk form för både sin klubb och sitt land. Han är en riktig lagspelare med fantastisk skicklighet, vision och han har också ett bra öga för att göra mål. Jag är jätteglad att han har valt att skriva på för United. Jag tror att han kommer att ha en inverkan på laget väldigt snabbt då hans spelstil passar Premier League. Vi ser alla fram emot att arbeta med honom.