Q&A med Henrikh Mkhitaryan: Jag kunde inte tacka nej

Som alltid gör Manchester Uniteds nyförvärv sin första intervju i MUTV en kort tid efter att de har skrivit på. Så förstås även med Henrikh Mkhitaryan, som hade följande att säga.

Välkommen. Hur känns det att skriva på för Manchester United?
Tack så mycket! Jag är uppspelt, det är en stor möjlighet att spela för Manchester. Det är en stor utmaning för mig. Jag ska försöka göra mitt bästa.

Vad betyder José Mourinho för att du kom hit?
Det var en av anledningarna till att jag valde Manchester. Men också laget, det är en av de största klubbarna i världen. Jag kunde inte säga nobba det här erbjudandet, jag är väldigt glad att vara här.

United har spelare som Wayne Rooney och Zlatan i laget…
Det här året kommer laget vara fantastiskt. Det blir en glädje att spela bredvid de här grabbarna.

Du kommer från en idrottsfamilj. Din pappa skulle nog ha varit stolt nu?
När han spelade förstod jag inte vad fotboll var för sport. När han gick bort blev min dröm att bli fotbollsspelare och fortsätta hans arbete, vad han har gjort. Förhoppningsvis är jag på väg.

Du har gått från Armenien till Ukraina, Tyskland och nu England. Har det hjälpt dig att utvecklas och är du som bäst nu?
Jag tycker att om man ser bakåt var det en lång väg hit. För mig är det här är inte det högsta nivån jag kan nå, jag tror att jag kan komma längre. Jag är väldigt glad för det för jag tycker att jag har gjort allt rätt i mitt liv och går framåt steg för steg.

Hur stor utmaning blir det att spela i Premier League?
Alla vet att det är en av de största ligorna i världen. Jag är väldigt glad att vara en del av det.

Du har spelat med Shinji Kagawa och Adnan Januzaj i Borussia Dortmund. Pratade ni om Manchester United när Januzaj var på lån där?
Vi är väldigt nära. [Januzaj] är en av mina vänner. Även innan jag kom hit snackade jag alltid med honom. Han frågade om jag skulle komma hit. Jag sa att jag inte vet. Slutligen är jag här. Jag tror att jag kommer ha honom som vän och hjälp här.

Du blir den första Armeniern i Premier League…
Alla väntade på den här transfern. Jag är väldigt glad att alla kan vara stolta över mig. Det är en ära för mig att vara den första armeniern i Premier League. Så jag ska försöka leva upp till förväntningarna.

Är United ett stort namn i Armenien?
Jag tycker att det är ett av de största?

United möter Dortmund i Kina…
Det blir lite konstigt att möta mina före detta lagkamrater. Även i den första matchen. Kanske kommer jag ha en del känslor. Det blir märkligt. Men Manchester är mitt nya lag!

United är enorma i Asien, är du förberedd?
Jag har hört om det och tror jag kommer vara redo.

Vad kan vi vänta oss av dig?
Jag ska försöka göra mitt bästa, jag ska försöka fortsätta jobba hårt. Att göra mål och assists som jag gjorde förra året, ska jag försöka göra det här året också.

Vad har du för intryck av Old Trafford? Ser du fram emot att spela på planen?
För att vara ärlig har jag aldrig spelat på Old Trafford än. Jag tror att det är en av de mest fantastiska arenorna i världen. För mig blir det välidgt intressant att spela för Manchester och för supportrarna på arenan.

Har du nåt meddelande till Uniteds fans?
Kära fans, jag kommer bli väldigt glad att se er på arenan i varje match. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa Manchester att vinna.

Videoklippet ovan ger en del av intervjun. Hela intervjun kan ses på Uniteds hemsida.

Tolkat via livestream. Förtydligas efter hand.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS