Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pawson dömer Community Shield

Säsongen närmar sig med stormsteg och nu har FA meddelat att Craig Pawson kommer att döma Community Shield mellan Leicester och Manchester United, söndagen den 7 augusti. Community Shield, ett mellanting mellan tävlingsmatch och träningsmatch, inleder traditionsenligt den engelska fotbollssäsongen. Leicester kvalificerade sig för matchen genom att vinna Premier League medan United kvalificerade sig genom att vinna FA-cupen.

Pawson får sällskap av de assisterande domarna Steve Child och Lee Betts samt fjärdedomaren Robert Madley.

Senast vi stötte på Pawson var då United vann med 1-0 borta mot Norwich i maj. Förra säsongen dömde han även 3-2-segern mot Arsenal och 0-0-matchen hemma mot Newcastle. Dessutom dömde Pawson Uniteds bortamatch mot Leicester, som slutade 1-1. Totalt har United fem segrar och två oavgjorda på sju matcher med Pawson som domare.

Pawson har dömt Leicester 14 gånger (3-6-5). Senast då de spelade 1-1 mot Chelsea i London i maj.

I relaterade nyheter har Uefa gett EM-finalen till Mark Clattenburg.