Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney känner press; nya regler i Premier League

Wayne Rooney känner sig inte säker på en plats i startelvan i Manchester United: ”Jag tycker att du alltid känner press när du spelar för Manchester United. Det är en av de största – om inte den största – klubbarna i världen och det har varit en glädje och ett privilegium att spela för dem så länge. Du känner alltid att du måste visa vad du går för varje säsong, för det är en dröm att spela med dem.

Jag har bara haft en dag [med Mourinho] sedan vi kom ut men det var en väldigt bra dag, träningen. Men jag tycker att du måste se på lagen han har haft förut och framgångarna han har haft med dem och vi hoppas att han kan ta det till oss. […] Vi har gjort några fantastiska nyförvärv också.

Läs mer på Mirror.

Henrikh Mkhitaryan tycker att ”det är en väldigt bra möjlighet att spela för United.” Klubbens första armenier hoppas förstås på framgångar: ”Manchester är en av de allra största klubbarna. Jag är väldigt glad och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa oss vinna. Vi kommer att försöka allt för att vinna titlar. Det kommer att bli svårt men låt oss hoppas att vi kan förbereda oss bra och sedan får vi se.” [Manutd.com]

Paul Pogbas övergångssumma har skapat våldsam debatt trots att det fortfarande är en bit till en övergång. Sätter man övergångssumman i relation till Uniteds inkomster skulle övergången dock bara bli de tredje dyraste i klubbens historia. Juan Verón och Rio Ferdinand är etta och tvåa på listan.

Fabinho, en brasiliansk högerback från Monaco, kopplas samman med Manchester United här och var. Sky Sports har slängt ihop en profil på killen. En övergång känns just nu inte nära förestående men bortsett från Pogba är Fabinho den det viskas mest om just nu.

Domarna i Premier League får den kommande säsongen större möjligheter att varna eller visa ut spelare som beter sig illa mot domarna. Respektlöst beteende mot en domare kommer resultera i gult kort den kommande säsongen medan den som förolämpar en domare blir utvisad. De nya regeltolkningarna försöker också sätta stopp för beteendet där flera spelare från samma lag omringar domaren. Vidare kommer reglerna för uppträdande i den tekniska zonen framför avbytarbänkarna att tolkas striktare. Full genomgång på Premier Leagues hemsida.

Luke Shaw ser fram emot turnén: ”Jag har hört att fansen i Kina är galna i United, så jag ser verkligen fram emot att komma hit och spela ett par matcher. Det handlar bara om [att få] minuter [i kroppen] men vi vill imponera på våra fans med sättet vi spelar på och vi vill också imponera på den nya managern och visa vad vi kan för att slåss om att komma med i startelvan.” [Manutd.com]