Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United spelar Premier League 2 och Premier League International Cup

Förutsättningarna för reservlagsfotbollen i England fortsätter att ändras. Idag blev det officiellt att U21-ligan från och med nu blir en U23-liga, kallad Premier League 2. Manchester United kommer självklart att spela i Premier League 2 och klubben kommer den här säsongen för första gången också delta i Premier League International Cup.

Förändringarna för reservlagsligan är den här gången relativt små. Det som förra säsongen var en U21-turnering blir nu en U23-turnering, i övrigt är det oförändrat. Precis som tidigare kommer lagen att tillåtas använda tre överåriga utespelare och en överårig målvakt. För att räknas som U23-spelare ska spelaren vara född tidigast den 1 januari 1993.

Som tidigare är det de 24 klubbar med högst rankade akademier som ställer upp. Lagen är indelade i två divisioner med tolv lag vardera och United spelar i den högsta divisionen. Dubbelmöten väntar mot varje lag och efter 22 matcher utses laget med flest poäng till mästare. De två sämsta lagen i den högsta divisionen degraderas till Premier League 2 Division 2.

Kritiken om att det är alldeles för få matcher för reservlaget kvarstår således.

I samband med att formatet för Premier League 2 offentliggjordes presenterades också spelschemat. United inleder med en hemmamatch mot Leicester måndagen den 15 augusti och avslutar med en bortamatch mot Arsenal den 8 maj.

Som tidigare gäller att minst tre hemmamatcher ska spelas på Old Trafford. Preliminärt har United valt att spela hemmamatcherna mot Derby, Southampton och Tottenham på Old Trafford.

Uniteds spelschema i sin helhet finns här.

Premier League International Cup

Idag meddelades också att United den här säsongen för första gången kommer att ställa upp i Premier League International Cup. Detta blir liksom Premier League 2 en U23-turnering och även här tillåts tre överåriga utespelare och en överårig målvakt.

Den här säsongen är det 24 lag som ställer upp, tolv engelska lag och tolv internationella lag.
Engelska lag: Aston Villa, Chelsea, Derby County, Everton, Leicester City, Liverpool, Manchester United, Middlesbrough, Norwich City, Reading, Sunderland, Swansea City
Internationella lag: Athletic Bilbao, Benfica, Celtic, Dinamo Zagreb, Feyenoord, Hertha Berlin, Porto, PSV Eindhoven, Sparta Prag, Valencia, Villarreal, Wolfsburg

De 24 lagen kommer att delas in i sex grupper om fyra lag vardera (lottning senare) med enkelmöten mot varje lag (totalt tre matcher). De sex gruppvinnarna och de två bästa grupptvåorna går till slutspel. Tidigare år har slutspelet avgjorts med enkelmöten och sannolikt blir det så den här säsongen också.

Det är fortfarande inte klart ifall United kommer att ställa upp i EFL Trophy men det mesta tyder på att klubben tackar nej till inbjudan.


Källor: Manutd.com, 2, 3