Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: De visade att de är längre fram i träningen

José Mourinho åkte på sin första förlust som Manchester United-manager när United idag förlorade med 4-1 mot Borussia Dortmund. Managern menar emellertid att det var naturligt att Dortmund skulle vinna, men han tyckte att 3-2 till Dortmund hade varit er naturligare resultat sett till spelet.

Om förberedelserna:Mina tankar är enkla. Jag vet att under försäsongen ser laget som är längre fram i förberedelserna mycket bättre ut än motståndaren. Det händer varje år. Det var för uppenbart. Om vi inte vet så tror jag att vi vet det redan efter tio minuter, skillnaden på intensitet och skärpa. I andra halvlek bättre, mer anpassade till matchen. Jag tycker att 3-2 hade varit mer naturligt än 4-1 men de visade att de har stor kvalitet.

Om bedömning av spelare: ”Det är en kombination av faktorer, men för att vara ärlig tycker jag inte att jag kan analysera dem med den här skillnaden i kraft. Det är Formel 1 mot Formel 3. Det är svårt att bedöma mina spelare, men även under dessa svåra omständigheter kan du se kvaliteten hos tre eller fyra spelare. Men nej, det skulle vara orättvist att fatta något beslut. Men dag för dag vinner de min tillit, positionerna i laget, i truppen. Vi har sex spelare som stannade i Europa plus Smalling, Rooney, det är åtta spelare som inte är involverade. Givetvis är det några spelare som är med oss som inte kommer att vara kvar i truppen.

Om transfermarknaden:Vi är totalt övertygade om vår marknad. Jag sa på den första presskonferensen att vår marknad har en fundamental del och det är en mittback, en mittfältare, en anfallare och en kreativ spelare. När vi är klara med det är vi balanserade. Idag känns det kanske inte. Men ingen Ibrahimovic, ingen Fellaini, ingen Martial, ingen Schneiderlin. Sen är marknaden öppen till den 31 augusti. Ibland händer saker du inte förväntar dig. När vi signerar en mittfältare, är vi klara [med den fundamentala marknaden].

Om motståndet: ”Det är olika turnéer. Vissa föredrar att spela mot lag av sämre kvalitet och vinna för att få självförtroende av det. Ibland är det självförtroende utan kontext och verklighet. När du spelar mot ett lag som Borussia Dortmund är det givetvis svårare. Spelarna är frustrerade, ingen gillar att förlora. Även om du säger att det inte är ett problem gillar du inte att förlora, ens i träningsmatcher. I verkligheten förväntade jag mig en svår match.

Mer av vad Herrera sa i livebloggen.

Mourinho pratade med MUTV och på en presskonferens.