Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om United, Zlatan, Rooney, Mata, Pogba

José Mourinho har suttit ner och i lugn och ro snackat med de engelska journalisterna. Den här typen av intervjuer brukar vi få under försäsongen och ofta får vi bättre svar än på presskonferenser.

Hur länge stannar han i United? Mourinho säger att han nu är i ett läge i karriären där han vill spendera lång tid i en och samma klubb. ”Men för tillfället har jag bara spelat mot Wigan.” Men han säger också att han egentligen ville stanna länge i Chelsea och att han hade gjort det om ägaren hade behållit honom.

Om United: ”Det jag tänkte var att i varje klubb spelade jag alltid mot Man United […] stora matcher […]. Jag har spelat så många gånger mot United och vad jag kände var, ni vet att det inte är enkelt för mig, så många matcher och inga problem. […] Det var inga negativa kommentarer. […] Jag hade alltid en bra känsla och jag tror att fansen känner samma.

Om Zlatan: Mourinho menar att Zlatan är yngre än vad som står i passet. ”Hans kropp är otrolig. […] Låt oss vara ärliga, han är väldigt rik. […] Du kommer bara till den svåraste ligan i världen om du känner att du kan göra det. […] Så killen ville ha en utmaning till […] hans motivation är stor.” Zlatan börjar träna på söndag och har då fem dagar ensam, tills han ansluter till gruppen på torsdag nästa vecka. ”Jag förväntar mig att han ska vara väldigt bra för oss.

Om Mata: ”Jag sålde honom för att han bad om det. Ingen i min förra klubb vill sälja honom eller forcera ut honom. Han ville lämna och min filosofi är att jag inte vill ha spelare som vill lämna. […] Han är en talangfull spelare och jag lovar inte ut platser till någon. Jag lovar respekt och jag gillar honom så om han vill stanna – hittills har jag inte ett enda litet tecken på att han vill lämna – så han vill stanna och ja, det finns plats för honom och ja, jag tror att han kan vara användbar för klubben.

Om Rooney: ”Jag är ganska överraskad att det är så många frågetecken kring den här killen. Han är klubbkaptenen, han är managerns kapten, han är spelarnas kapten. Jag litar mycket på honom. Jag tror att han kommer att vara en väldigt viktig spelare för mig och inga problem för honom.

Om Pogba: Mourinho vill inte specifikt diskutera Paul Pogba och en eventuell övergång till United. Men det krävs ingen stor fantasi för att mellan raderna läsa ut att United jagar Pogba. Prislappen bryr sig Mourinho inte om: ”Jag vet aldrig vad som är dyrt, jag vet aldrig vad som är billigt.” Om Pogba inte går att lösa så har United andra alternativ. ”Vi identifierade fyra viktiga målprofiler – inte ansikten, profiler – och vi fick tre av dem väldigt tidigt. […] Den spelaren är inte den enda. Det är en profil vi har och vi har alternativ för den profilen och vi kommer att få en fjärde spelare men kanske är det inte den ni tror. Vi är lugna, vi kan profilen på spelaren vi vill ha och vi har tre ansikten för att fylla den profilen.” Mourinho säger också att det finns andra klubbar som jagar spelaren.

Mourinho sa väldigt mycket och den som önskar hittar videoklipp på BBC och Sky Sports. Den som önskar mer hittar bra läsning på Guardian och Telegraph.