Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tuanzebe: Det här är min möjlighet

Embed from Getty Images

Axel Tuanzebe gjorde sina tio första minuter i a-laget när Manchester United vann mot Wigan förra veckan. Trots den korta speltiden fick han beröm av José Mourinho och Tuanzebe är också med på turnén till Kina och tycks ha fått en ordentlig chans att nu slå sig in i a-lagstruppen.

Det har varit bra, du får se de äldre spelarna och hur de gör saker,” säger den unga mittbacken. ”Nya värvningar, ny manager, det är bara bra, det är bra att vara en del av det. Det är min första turné.

Mittbacken säger att han kommer överens med alla i laget men att han givetvis känner Marcus Rashford, Timothy Fosu-Mensah och Jesse Lingard bättre än övriga spelare.

Mourinhos beröm ger självförtroende: ”Ja, definitivt. Att ha din egen manager backa dig så starkt är ett positivt tecken. Mitt mål är att bara fortsätta imponera, sträva mot målen.

Det här är min möjlighet nu. Förra året missade jag ett par månader på grund av skada men nu kan jag börja på nytt, göra mitt bästa och försöka vara kvar i a-laget.

Träningarna är tuffa men ”det är bättre så, ju mer du satsar desto mer får du ut och det är bra att ha utmanande träningar”.

Han ser fram emot matcherna i Kina och ”förhoppningsvis kan vi vinna båda matcherna och visa fansen, framför allt, att vi är redo för säsongen”.

Se intervjun med Tuanzebe på Manutd.com.