Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Dubbel träningsmatch i svåra förhållanden

José Mourinho har idag, efter vissa om och men, pratat upp morgondagens match mellan Manchester United och Manchester city, på en presskonferens i Peking. Portugisen var inte på bra humör och är mycket kritisk till förhållandena i Peking. Något som Pep Guardiola också var inne på när han höll presskonferens tidigare idag.

Det är varmt i Peking, så varmt att det ett tag var tal om att presskonferensen skulle ställas in, om inte arrangörerna löste värmen i rummet där presskonferensen skulle hållas. Lösningen blev att presskonferensen flyttades utomhus. Vidare är skicket på planen på arenan i Peking så dålig att lagen inte kunde träna där inför matchen.

Du hade otur i Shanghai, kommer du att ha tur i Peking?Peking är också oturligt för planen är väldigt dålig. Spelarna är viktigare än resultaten. Dåliga förhållanden att spela och träna är dock ett problem. Mitt mål inför morgondagen är att ta hem mina spelare utan skador.

Om förhållandena:Det är vad vi har. Vi kan inte gömma oss och inte spela. Vi måste spela och försöka ha tur. Normalt när vi säger tur är det för att vi vill ha ett bra resultat, imorgon är tur att inte få några skador.

Om resan till Peking, där ett av Uniteds plan tvingades nödlanda:Vi skulle flyga i olika plan, hälften i ett plan, hälften i det andra. De i det första planet hade tur, vi landade säkert och var på hotellet i god tid för middag. Andra gruppen hade otur, de var i storm och tvingades mellanlanda och kom till hotellet klockan ett på morgonen. Spelarna tog det med ett leende.

Kommer du att skaka Guardiolas hand?Det är en fråga som jag inte vill kvalificera med ett svar. För att kvalificera frågan skulle jag använda ord som jag inte vill använda. Givetvis kommer jag att skaka hans hand. Vi var tillsammans i Barcelona i tre år och motståndare i andra klubbar. Jag ser ingen anledning till frågan.” Guardiola fick också den frågan och svarade också att han givetvis kommer att skaka Mourinhos hand.

Mer om förhållandena:Inga förhållanden för att spela fotboll. Men vi måste spela. Om det var en träningsmatch blir det en dubbel träningsmatch. Inga skador, spela lugnt och säkert. De har alla sina spelare, vi har sex eller sju som är i Europa. Vi vill åka hem och träna med hela gruppen för att vara redo för Leicester och sedan Premier League.

Om turnén:Det positiva är fansen och de kommersiella aktiviteterna, som är viktiga för klubben. Ibland är det faktorer du inte kan kontrollera. Humöret i gruppen är bra.

Om brexit:Jag är ingen politiker och svarar inte på det.

Trivs du i United?Ännu en briljant fråga, tror ni att jag ska säga att jag är olycklig?


Tolkat via livestream.