Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guardian: Pogba förväntas vara klar inom 48 timmar

Närmar vi oss slutet på transfersagan Paul Pogba? Kanske. På onsdagskvällen rapporterar Guardian att Juventusmittfältaren förväntas skriva på för Manchester United inom 48 timmar.

Om övergången blir av blir Pogba den dyraste spelaren i fotbollshistorien. Uniteds bud uppges vara 120 miljoner euro (ungefär 100 miljoner pund), varav tio miljoner euro i prestationsbaserade klausuler. Juventus kräver dessutom en framtida betalning på fem miljoner euro ifall Pogba senare förlänger sitt kontrakt med United. I tillägg ska United betala 20 miljoner euro till agenten Mino Raiola. Arvodet till Raiola ska vara det som återstår innan övergången är klar.

Artikeln är skriven av den italienska journalisten Fabrizio Romano, tillsammans med Mark Dobson. Hittills har detta inte fått något stort genomslag i England men i Italien skriver Di Marzio samma sak.

Nu har ju Pogba varit ”nästan klar” i en evighet, så vi håller oss relativt lugna tills vi får en officiell bekräftelse. Uteblivna rapporter i England betyder dock inte nödvändigtvis så värst mycket. När United värvade Matteo Darmian var de italienska journalisterna först, värvningarna av Bastian Schweinsteiger och Henrikh Mkhitaryan hade tyskarna först och när Morgan Schneiderlin skrev på var han på läkarundersökning innan det rapporterades i media.

Över på Instagram highlightar Pogba röda detaljer…