Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger slutar i landslaget; nio spelare kan försvinna; Pogba allt närmare

Manchester Uniteds tyska mittfältare Bastian Schweinsteiger har gjort sin sista landskamp. Han stannar därmed på 120 landskamper och 24 mål, med VM-guldet 2014 som största merit (i landslaget alltså, hans största merit i karriären är förstås att han har representerat Manchester United).

Kära fans av det tyska landslaget, jag har precis bett förbundskaptenen att i fortsättningen inte överväga mig i sina landslagsuttagning då jag vill sluta,” skriver Schweinsteiger på Twitter.

Nio spelare ut? Schweinsteigers tid i landslaget är över och kanske är också hans tid i Manchester United snart över. Tysken är en av nio spelare vars framtid i United ska vara i fara. Schweinsteiger, liksom Timothy Fosu-Mensah, Paddy McNair, Tyler Blackett, Cameron Borthwick-Jackson, Andreas Pereira, Adnan Januzaj, Will Keane och James Wilson, ska ha fått besked av José Mourinho att de inte har någon plats i Uniteds trupp den här säsongen. Spelarna fick inte vara med på a-lagets träning igår och tränade istället med reservlaget.

Borthwick-Jackson sägs inte ingå i Mourinhos planer för den kommande säsongen. Pereira ska ha fått besked om att skaffa sig a-lagserfarenhet på lån och samma besked ska Wilson ha fått. De båda ska också ha fått veta att han ingår i Uniteds långsiktiga planer. Även för Januzaj ska ett lån vara aktuellt.

En liten öppning lämnas för att Fosu-Mensah, som just nu har problem med en vad, kan kämpa sig in i Mourinhos trupp när han är tillbaka från skada.

Rapporterna är samstämmiga på flera ställen, vilket brukar indikera att de finns substans i rapporterna. Mer på Daily Mail, Guardian och BBC.

Paul Pogba är nu ytterligare lite närmare Manchester United och det rapporteras på flera ställen att övergången kan presenteras idag. Turintidningen La Stampa sägs vara den tidning som har bäst koll på Juventus och de skriver att övergången är klar. United ska betala 110 miljoner euro för Pogba och Mino Raiola får minst tio miljoner euro (det är aningen oklart om United betalar Raiola utöver transfersumman till Juventus eller om Juventus betalar Raiola med en del av transfersumman). Det troliga är att övergångssumman kommer att offentliggöras när övergången annonseras (Juventus har åtminstone gjort så vid värvningarna av Higuaín och Pjanic).

Vi får idag också rapporter om att Pogba redan har klarat den obligatoriska läkarundersökningen. Den ska fransmannen ha gjort i Los Angeles, där han är på semester.

https://twitter.com/RichardMarrow/status/758954204853514241?ref_src=twsrc%5Etfw

Martin Samuel på Daily Mail – en av de mest respekterade journalisterna i England – skriver att övergången är klar. Journalister av den kalibern har ingen anledning att riskera sitt rykte för några klick. Pogba sägs få nummer 6 i United och en veckolön på 290 000 pund (vilket eventuellt inkluderar hans kommersiella rättigheter).

Övergångssumman sägs av skatteskäl komma att annonseras som 100 miljoner euro, vilket motsvarar 84,3 miljoner pund. Det är i så fall i euro lika med vad Real Madrid betalade för Gareth Bale men i pund marginellt mindre (euron var starkare då).

Fabrizio Romano, som har rapporterat om Pogba för Guardian, tror dock att det inte kommer något officiellt besked idag.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/758972698730962944?ref_src=twsrc%5Etfw