Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Times: Mourinho vill förstärka försvaret

Duncan Castles på Sunday Times rapporterar idag att José Mourinho vill förstärka Manchester Uniteds backlinje. Managern uppges jaga en mittback och en högerback. Detta är utöver den förväntade värvningen av Paul Pogba. Vi vet att Castles har god kontakt med Mourinhos agent Jorge Mendes men vi vet också att Castles inte är den mest pålitliga journalisten.

United ska kolla på tre olika mittbackar: Argentinas Ezequiel Garay, nu i Zenit, Southamptons José Fonte, EM-vinnare i somras, och Leonardo Bonucci från Juventus. För att sälja Bonucci väntas Juventus kräva 60 miljoner pund och det känns inte realistiskt att de italienska mästarna ska släppa Pogba och Bonucci samma sommar. Garay har i flera år regelbundet kopplats samman med United, utan att det någonsin har känts troligt. Det gör i mitt tycke att Fonte framstår som det troligaste alternativet av dessa tre.

Som högerback nämns återigen Monacos brasilianska landslagsman Fabinho.

Schweinsteiger toppar försäljningslistan

Castles skriver också att Mourinho vill att United ska skynda på med att sälja Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo, Juan Mata och Daley Blind medan det också ska finnas frågetecken kring Matteo Darmians framtid i United.

Att Mourinho inte har någon plats för Schweinsteiger i truppen är de flesta överens om. Igår sa Mourinho att han har 22 utespelare i truppen och att han inte skulle ge speltid till någon som han inte vill behålla. Det var 20 spelare med till Göteborg och Mourinho förklarade att Fosu-Mensah och Smalling saknades på grund av skador. Således krävs ingen stor slutledningsförmåga för att placera Schweinsteiger utanför truppen.

Mer oväntat skulle vara om Blind är till salu. Blind har startat i de träningsmatcherna som har varit och det finns ingen rimlighet i att han skulle göra det om Mourinho vill sälja honom. Mata och Rojo har fått speltid under träningsmatcherna men i tämligen begränsade roller. Darmian ska vara föremål för intresse från italienska klubbar.

Manchester Evening News skriver också att Darmian och Rojo går en osäker framtid till mötes. Lokaltidningen skriver också under på att Schweinsteiger ska säljas men nämner varken Mata eller Blind. Vidare väntas Andreas Pereira och Paddy McNair lånas ut medan Adnan Januzaj kan säljas.

Slutligen lite fakta för att balansera spekulationen. Idag firar Michael Carrick tio år som Manchester United-spelare.