Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Everton

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester United mot Everton i Wayne Rooneys testimonial. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.
Mikael Österdahl | 23:29 Matchfakta

Som traditionen bjuder avslutar vi den här matchbloggen med matchfakta.

Manchester United 0
Everton 0

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch (Wayne Rooney Testimonial)
Tid: Onsdagen den 3 augusti 2016, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 58 597
Domare: Michael Oliver

Matchhändelser

Inga händelser.

Manchester United

De Gea
Valenica, Bailly, Blind, Shaw
Carrick, Herrera
Lingard, Rooney, Martial
Ibrahimovic
Young för Lingard (46)
Romero för De Gea (64)
Mkhitaryan för Martial (46)
Fellaini för Herrera (46)
Rojo för Shaw (46)
Schneiderlin för Carrick (46)
Jones för Bailly (46)
Rashford för Rooney (53)
Darmian för Valencia (64)
Memphis för Ibrahimovic (64)
Mata för Blind (64)
Romero för De Gea (64)
Avbytare: Johnstone

Everton

Stekelenburg
Holgate, Stones, Funes Mori
Coleman, McCarthy, Barry, Baines
Barkley, Deulofeu
Lukaku
Robles för Stekelenburg (46)
Mirallas för Deulofeu (46)
Koné för McCarthy (66)
Lennon för Baines (66)
Oviedo för Barkley (66)
Gibson för Lukaku (66)
Besic för Holgate (66)
Cleverley för Barry (66)
Davies för Besic (77)
Mikael Österdahl | 23:28 Några bilder

Blev ingen intervju med José Mourinho efter matchen, varken i BT Sport eller MUTV. Bjuder på några bilder från matchen istället.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 23:08 United – Everton 0-0

Nähä, det blev inga mål. Ont om målchanser var det också.

Vi får hoppas att spelarna är nedtränade just nu.

Matchens höjdpunkt var för mig när Kai Rooney reagerade på Memphis Depays försök till cykelspark.

Mikael Österdahl | 21:55 Mållöst i halvtid

Inga mål i den första halvleken. United är mestadels bättre men när Everton går framåt kommer de lite för enkelt till målchanser.

Kul att se Luke Shaw ta för sig.

Mikael Österdahl | 20:46 Mourinho: Rooney är min man

Wayne Rooneys status under den nya managern? Samma som tidigare. “Han är min man,” säger José Mourinho till MUTV.

Det här är för Rooney, för fansen. En spelare som har varit magnifik för vår klubb. Men jag gillar inte träningsmatcher. Jag väntar på de riktiga matcherna.

Jag ville ha honom i min klubb, jag försökte värva honom [till Chelsea] och nu har jag honom. Han är en ledare för de unga, han är min man. Jag hoppas att han förlåter mig när jag byter ut honom för alla kommer spela idag. Jag kommer göra många byten i halvtid. Vi har match på söndag.

Detta blir den sista uppdateringen inför matchen. Återkommer förmodligen i halvtid (vi får se) och definitivt efter matchen.

Mikael Österdahl | 20:37 Rooneys bästa mål

Wayne Rooneys bästa mål? Det är givetvis inget snack om saken. Cykelsparken mot Manchester city toppar allt annat.

(Ja, det målet har förstås snurrat förbi tidigare i den här matchdagsbloggen men det är ett mål en inte kan se för många gånger.)

Jag hade förmånen att vara på plats den dagen. Sinnesstämningen precis före målet var inte den bästa. United ledde tidigt med 1-0 men Manchester city tilläts kvittera i en match som United kontrollerade. Så kommer Nanis inlägg. Jag minns att jag såg vad Rooney skulle göra och hann bli förbannad – det var ju uppenbart att det skulle misslyckas – innan han träffade bollen. Momentet senare hoppade vi upp och ner.

Mikael Österdahl | 20:30 Se matchen på Facebook

Om du av någon anledning inte har tillgång till TV3 Sport HD eller Viaplay – eller om du bara föredrar den engelska sändningen – så har du idag chansen att se United – Everton i en livestream på Facebook.

Hoppa till Muss Facebooksida så har vi delat streamen där!

Mikael Österdahl | 20:13 Blind som mittback när det börjar?

Daley Blind kommer aldrig spela mittback för José Mourinhos Manchester United. Det var jag knappast ensam om att tro. Men nu gör han det. Gång på gång. Och så länge det inte plötsligt dyker upp ett nyförvärv blir det Bailly och Blind som startar i mittförsvaret när säsongen börjar.

Något annat vore väldigt märkligt. Det är helt enkelt inte rimligt att Mourinho ska lira Bailly med Blind gång på gång i träningsmatcherna för att sedan sära på dem när de riktiga matcherna börjar.

Spelarna är på plats nu. Liksom Rio Ferdinand, som var senast att vara testimonialspelare på Old Trafford.

Mikael Österdahl | 20:08 Stones och Lukaku i Evertons startelva

Flyttryktade John Stones och Romelu Lukaku får båda plats i Evertons startelva idag. Däremot får de före detta Unitedspelarna Cleverley och Gibson nöja sig med avbytarbänken.

Mikael Österdahl | 20:00 Carrick och Lingard in, Schneiderlin och Mkhitaryan ut

Startelvan är här. I stora drag samma uppställning som i matchen mot Galatasaray. Två förändringar noteras, Carrick ersätter Schneiderlin på mitten och Lingard går in istället för Mkhitaryan. Blind och Bailly fortsätter i mittförsvaret.

Mikael Österdahl | 19:43 Rooney bästa mål, säsong för säsong

I väntan på startelvan – som borde dyka upp en timme före avspark men har kommit tidigare än så de tidigare träningsmatcherna – tar vi en titt på Rooneys bästa mål säsong för säsong. Innehåller några riktiga godbitar!

Mikael Österdahl | 19:32 Rooneys tre favoritmatcher på Old Trafford

På tolv säsonger, varav några har tillhört de absolut bästa i Manchester Uniteds historia, har Wayne Rooney gjort 253 matcher på Old Trafford. Han har valt ut sina tre favoriter.

Min favorit måste vara min debut mot Fenerbahce. Att göra hattrick i min debut i Champions League är definitivt något jag aldrig kommer att glömma. Det var en otrolig känsla.

Förutom 6-2-segern mot Fenerbahce i september 2004 väljer Rooney 4-3-derbyt mot Manchester city i september 2009. Ni vet den gången då Michael Owen avgjorde på Fergie Time efter att city kvitterat på tilläggstid (här vill jag återigen påpeka att detta är den korrekta användningen av Fergie Time, tilläggstid är inte Fergie Time, det är tiden efter att den aviserade tilläggstiden har passerat som är Fergie Time).

Tredje matchen på Rooneys lista är 3-2-segern mot Milan i Champions League-semifinalen 2007.

Läs mer på Manutd.com.

Här är för övrigt kvällens matchprogram:

Mikael Österdahl | 18:40 Rooney, Scholes och Ronaldo

Wayne Rooney tycker att Cristiano Ronaldo och Paul Scholes är hans bästa lagkamrater under tolv säsonger i Manchester United. Här följer så två minuter video där Rooney assisterar Scholes och assisteras av Ronaldo.

Mikael Österdahl | 18:26 Läsning inför matchen

I väntan på match finns en massa trevliga saker att läsa här på Muss.se. Jag snickrade ihop en alldeles vanlig införrapport:

Inför: Manchester United – Everton

Sarah skrev en krönika om Rooney:

Wayne Rooney testimonial

Och över på Muss-bloggen har Mats diskuterat lagkaptenen:

The Captain’s first, last and always

Mikael Österdahl | 18:16 Rooney: Det blir emotionellt

Kvällens huvudperson har också snackat upp matchen. “Förhoppningsvis kan vi samla in mycket pengar till välgörenhet,” säger han.

Före matchen och i slutet blir det emotionellt, men när matchen sparkar igång blir det som en vanlig match. Det blir bra förberedelse för mig själv och de andra spelarna.

Mikael Österdahl | 18:12 Zlatan: Jag ser fram emot det

Zlatan pratar också om hur det blir att spela på Old Trafford.

Det blir en stor stund, framför allt att spela framför hemmapubliken på Old Trafford. Jag ser fram emot det. Jag är väldigt uppspelt.

Mikael Österdahl | 17:59 Zlatan: Rooney är en perfekt partner

Det är fyra nya ansikten på Old Trafford idag: José Mourinho, Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan. (Ja, Mourinho och Zlatan har varit här förr, men med andra klubbar, vilket inte räknas.) En av de nya, Zlatan, har pratat om dagens huvudperson.

Jag tror att alla stora spelare kan arbeta med andra stora spelare,” säger svensken till MUTV. “Det är inget problem. Vi är elva spelare, inte två, på planen. Det är upp till tränaren vad han vill, men med honom ser jag inga problem. Bara framgångar.

Jag sa för många år sedan att den perfekta partner för en anfallare är Wayne Rooney. Han arbetar inte bara för sig själv men för anfallaren och hela laget. Jag är verkligen glad att vara en av grabbarna bredvid honom.

Zlatan fortsätter sedan att ösa beröm över Rooney som har haft “en fantastisk karriär“.

Läs mer på Manutd.com.

Mikael Österdahl | 17:51 Wayne Rooneys testimonial

Idag är det förstås fokus på Wayne Rooney, det är ju hans testimonial. Under uppladdningen blir det framför allt grejer om Rooney men kvällens match är också den sista träningsmatchen innan säsongen drar igång på allvar på söndag.