Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Schweinsteiger är utanför truppen

José Mourinho har idag snackat upp söndagens match mellan Manchester United och Leicester City på en presskonferens. FA-cupvinnarna United möter de engelska mästarna i Community Shield, den traditionella öppningsmatchen i England.

Mourinho kunde rapportera om en skadefri trupp, Timothy Fosu-Mensah och Chris Smalling är tillbaka i träning.

Vidare bekräftar Mourinho att Schweinsteiger inte ingår i truppen den här säsongen. Han säger att han har 22 utespelare och tre målvakter och att det kommer en nyförvärv till. Truppen består av de 23 spelare som har varit med i matcherna mot Galatasaray och Everton plus Fosu-Mensah och Smalling.

Skadeläget: Smalling och Fosu-Mensah är tillbaka i träning och är okej. ”Alla behöver minuter och Smalling har inte fått en enda, men på ett sätt är det samma för alla. Några spelare startade för fem veckor sedan, några startade för en vecka sedan. Men vi försöker få dem till en nivå där vi kan konkurrera.

Om Schweinsteiger:Vad händer? Det som händer är vad som händer i alla klubbar i världen. Managern bestämmer sin trupp och väljer ett antal spelare inför säsongen. Så är det. Jag gillar normalt att ha 20 spelare plus tre målvakter. Det är vad jag har gjort i alla år. Vi har så många spelare och så många turneringar, framför allt Europa League förändrar säsongens profil. Du riskerar långa resor, normalt spelar du Premier League på söndagar. Så jag valde 23 spelare plus tre målvakter, det är fortfarande mycket och jag behövde fatta mina beslut.

Kommer det ett nyförvärv? ”Ja, vi har 22 nu och kommer att ha 23.

Om Pogba:Du har rätt, jag gillar inte att prata om andra klubbar, jag gillar inte att prata om spelare från andra klubbar. Andra managers gillar att göra det, prata om mina klubbar, mina spelare. Jag är väldigt pragmatisk. Det enda som spelar roll är vad som händer i mitt hus. Pogba är en Juventusspelare tills han officiellt inte är det. Marknaden stänger den 31 augusti. Min klubb försöker göra allt för att stänga marknaden före den 14 augusti. Normalt är truppen klar nästa vecka.

Om Community Shield:Du har rätt, allt är viktigt. Allting är viktigt, försäsongen var konstig. Det var en bra försäsong för vissa spelare men det var inte tillräckligt för vissa spelare. Matchen vi inte spelade mot Manchester city var dålig för oss. En vecka utan arbete i Kina var väldigt dålig för oss. Spelarna behöver minuter, vi behöver träna mot lag.

Men det är slut, nu har vi ingen chans att träna mot andra lag. Community Shield är en match, ingen träning. Framför allt för spelarna som var involverade förra säsongen betyder det något. Du måste vara mästare eller FA-cupvinnare för att få spela. Vi har sex byten, inte tre. Det ger mig chansen att ge spelarna minuter, jag kan använda spelare som inte är redo för 90 minuter. Det blir lite av allt.

Ett nytt United:Jag tycker att dina ord är korrekta. Mitt lag är annorlunda än Van Gaals. Jag vill göra det klart att mitt lag inte är bättre eller har bättre principer. Ja, mitt lag är annorlunda än Van Gaal. Det är en svår situation att förändra dynamiken. Det skulle vara enklare att börja med 20 nya spelare och börja från noll. I två år har de haft principer som inte är mina principer. Men de är spelare och måste anpassa sig. Men efter två år har de saker inpräntade som sker automatiskt. Spelarna gör allt för att anpassa sig och steg för steg blir det mitt lag.

Det pratas om United:Jag pratar bara om oss. Jag har redan hört kollegor från andra klubbar prata om oss. Jag måste medge att jag inte gillar det, det är inte etiskt. Men jag gör också saker som är oetiska. Vår marknad var bra, vi fattade beslut, vi bestämde oss för fyra nya spelare, inte tio. Fyra som är Man United-nivå, som kan förbättra truppen och inte bara vara en till. Vi har en ung mittback [i Eric Bailly] som behöver tid men har potential. Vi tog en kreativ spelare [i Henrikh Mkhitaryan] som vi vet vilka kvaliteter han har. Vi har en superforward [i Zlatan Ibrahimovic] och vi kommer att få en kvalitetsmittfältare. De andra, det är deras problem, de kan göra vad de vill.

Ranieri: Ingen träningsmatch

Leicesters manager Claudio Ranieri har också snackat upp matchen.

Om truppen: ”Spelarna har återhämtat sig bra. Alla är okej.” Oväntat! Leicester har ju aldrig några skador. ”Idag tränade Jamie Vardy väldigt bra och jag är väldigt nöjd.

Om matchen: ”Det är ingen träningsmatch. Vi kommer att ge maximum och Manchester United kommer också göra det. Båda lagen vill vinna.

Om United: ”Jag förväntar mig ett starkt Manchester United-lag och väldigt välorganiserat.

Om förra säsongen: ”Jag glömde vad som hände förra säsongen. Nu är mitt fokus på den nya säsongen. Vi är ambitiösa men vet att det kommer bliv väldigt tufft.

Om silly season: ”Ordföranden sa till mig i början, när vi pratade, att vi vill behålla alla. Kanté hade en klausul och ville lämna, men de andra stannar hos oss. […] Det är normalt att andra vill ha [Mahrez] och andra spelare men vi måste fokusera på jobbet.

Leicesters ordförande har också bekräftat på Instagram att Mahrez inte är till salu.

https://www.instagram.com/p/BIrxs9ZBNUh/?taken-by=vs_kingpower


Tolkat via livestream, @ManUtd, @LCFC och Independent