Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om Leicester, Zlatan om troféer, Premier League i Telia

Det här är det enda landet där alla vill att det här ska hända,” säger José Mourinho om att Leicester blev engelska mästare 2016 (Manutd.com). ”Det här är det enda landet där fotbollsstrukturen låter det hända.

I andra länder vill de mäktiga klubbarna  inte dela pengarna […] de vill vara bekväma och veta att de alltid är toppklubbarna i Champions League. […] De vill inte ha en liga, i det här landet vill alla ha en liga. Det gör en otrolig historia som Leicester möjlig, vilket ger mer trovärdighet till Premier League.

Mourinho tror att det blir en annorlunda säsong för Leicester med spel i Champions League men han ”tror att de kan hantera situationen.” Han berömmer också Claudio Ranieri. ”Deras manager är bra, han är erfaren. Jag tror att de klarar sig, jag hoppas att de klarar sig. Jag hoppas att allting går bra för dem.

Det är den vänliga versionen av José Mourinho som gäller för tillfället, vilket Rory Smith skriver om i Times. Mourinho har rivit väggen som Louis van Gaal satte upp i matsalen på Carrington och han har stängt av kamerorna som övervakade varenda steg spelarna tog på träningarna. Samtidigt visar portugisen sin hänsynslösa sida med hanteringen av Bastian Schweinsteiger.

Hittills är allt frid och fröjd och stämningen i truppen rapporteras vara på topp. ”Det finns en känsla, förstås, att detta inte är Mourinhos typiska modus operandi,” kommenterar Smith. ”En misstanke att när kampen har inletts kommer den gamla stridslusten tillbaka. Nu är emellertid hans mjukare sida precis vad Uniteds spelare behövde. Dörrarna är öppna. Det finns luft att andas.

Zlatan: Inte nöjd förrän jag har samlat allt

Det är den första titelmatchen mot Leicester,” säger Zlatan Ibrahimovic (Manutd.com). ”En match en trofé, jag är van att vinna troféer. Jag kom inte hit för att slösa tid.

Det är den första titelmatchen och det är den första trofén vi kommer att ta hem. För mig är varje trofé på allvar. Jag har samlat 30 troféer och jag vill samla fler av dem. Jag är inte nöjd förrän jag har samlat allting. Det är vad vi spelar för. Jag spelar för att vinna.

Dagens Pogba

Vi måste förstås ha lite Paul Pogba idag också. Han är fortfarande en Juventusspelare, vilket var vad Juventus tränare Massimiliano Allegri sa på en presskonferens idag. Men det kan förstås ändras och de flesta tror alltjämt att Pogba kommer att bli en Juventusspelare.

Andy Mitten skrev igår om Uniteds försök att värva Pogba och ger en bra bakgrund till affären. Rekommenderad läsning:

How Manchester United moved to the brink of signing of Paul Pogba [ESPN FC]

Paul Pogba har fortfarande inte skrivit på för Manchester United men han vill gå till klubben han brukade spela för och klubben vill ha honom,” skriver Mitten. I United kommer Pogba att bli nummer ett, det är vad United ska ha sagt till den franska mittfältaren.

Ed Woodward ska vara den som driver affären och han ska ha träffat Pogba och Mino Raiola i Florida förra månaden.

Så, fortfarande inte klart. Men fortfarande en fråga om tid.

Officiell app för Premier League

Premier League har skaffat ett nytt utseende inför den nya säsongen (ny logga, ny hemsida, inget sponsornamn på ligan). Nu har ligan också lanserat en app.

Telias kunder får se Premier League trots allt

Avslutningsvis fantastiska nyheter för alla som har Telia som operatör.