Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Paul Pogba är en Manchester United-spelare

Mitt i natten bekräftar Manchester United att Paul Pogba är en Manchester United-spelare igen. Den franska mittfältaren har skrivit på ett femårskontrakt med United med en option på ytterligare ett år.

Den största övergången i fotbollshistorien är ett faktum. Övergångssumman är 105 miljoner euro (89,4 miljoner pund) med klausuler värda ytterligare fem miljoner euro, det bekräftar Juventus på sin hemsida. Av allt att döma är det även bekräftat att Juventus betalar Mino Raiolas arvode.

Kvar att bekräfta är Pogbas tröjnummer. Mycket tyder på att han får nummer 6, men vi får vänta och se.

Paul Pogba:

Jag är jätteglad att återvända till United. Det har alltid varit en klubb med en speciell plats i mitt hjärta och jag ser verkligen fram emot att jobba med José Mourinho. Jag har verkligen njutit av min tid i Juventus och har några fantastiska minnen från en fantastisk klubb med spelare som jag räknar som vänner. Men jag känner att det är rätt tid att återvända till Old Trafford. Jag har alltid gillat att spelat inför fansen och kan inte vänta på att få bidra till laget. Det här är den rätta klubben för mig att uppnå allt jag hoppas göra i fotbollen.

José Mourinho:

Paul är en av de bästa spelarna i välden och kommer att vara en ledande del av Unitedlaget jag vill bygga här för framtiden. Han är snabb, stark, gör mål och läser spelet bättre än många spelare som är mycket äldre än han är. Vid 23 års ålder har han chansen att göra den positionen till sin egen här i många år. Han är ung och kommer fortsätta att förbättras; han har chansen att vara den här klubbens hjärta nästa decennium och längre.

Det började med en kort teaser.

Samtidigt som Pogba tackade Juventus.

Samtidigt passade Juventus på att tacka Pogba med ett videoklipp.

Mycket mer under tisdagen!


Spelarprofil Paul Pogba