Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Paul Pogba: Jag har bara varit på semester

Paul Pogba är en Manchester United-spelare, det annonserade United natten mellan måndag och tisdag. Mitt i natten visade också MUTV den första halvan av första intervjun med Pogba som Unitedspelare. Del två sänds på tisdagsmorgonen, klockan 10.00 svensk tid.

Hur sammanfattar du dina känslor just nu?
Det finns inga ord. Jag kom precis tillbaka till Carrington och kände att jag var hemma. Jag har bara varit på semester, det såg ut som att jag var på semester. Jag kom tillbaka hem. Jag är lycklig. Jag ser alla, samma personer, det är en fantastisk känsla för att vara ärlig.

Varför är du tillbaka i United?
Jag tror att det var ödet, jag skulle säga att det är ödet. Först sa min mamma till mig att jag skulle komma tillbaka hit. Jag sa till henne: ’du vet aldrig, vi får se’. För mig själv är det en stor utmaning att återvända dit jag kom ifrån, där jag växte upp, där jag började. Jag avslutade inte det jag började här, jag kommer för att avsluta. De säger att mamma alltid har rätt. Mamma hade rätt den här gången.

Embed from Getty Images

Hur känns det att vara den dyraste fotbollsspelaren?
Jag tänker bara på planen. Jag vill göra det fantastiskt, jag vill vara en av de bästa, jag vill vinna titlar och uppnå saker. Det är därför jag är här. För att göra det här, för att bli en av de bästa, för att vinna titlar. Jag vet att den här klubben måste vinna titlar. Den här klubben är skapt för att vinna saker, för att vinna stora saker. Jag är fokuserad på det. Jag är redo att börja och arbeta och bara döda.

Det har varit en galen sommar för dig…
Det var lite ledsamt för vi förlorade finalen, hemma. Men jag skulle säga att jag är lycklig. Det var en dålig sak för en bra sak. Jag är lycklig nu, jag är tillbaka hemma. Det är galet, verkligen galet. Jag kan inte förklara. Jag är väldigt glad, känslan jag har i min kropp är att jag inte kan vänta på att börja.

Embed from Getty Images

Hur är du idag jämfört med när du var här senast?
Jag var yngre, nu är jag längre, jag är större. Som jag sa. Det ser ut som att jag var på semester, jag kom tillbaka hem. Det var meningen att jag skulle komma tillbaka. Jag känner det. Jag har alltid haft en Unitedgrej i mitt hjärta. Det är därför jag kom tillbaka. Jag är glad, bara glad.

Vad har du lärt dig när du var borta?
Jag har mer erfarenhet. Jag har vunnit titlar med Juventus. Jag har spelat med stora spelare, som när jag började i United givetvis. Jag kommer inte tillbaka från akademin nu. Jag var och spelade någon annanstans. Jag kom tillbaka som en person, som vuxen med mer erfarenhet, fler matcher. Jag tycker att det är skillnaden.

Officiellt uttalande på Facebook

På sin officiella Facebooksida säger Paul Pogba följande:

Till alla supportrar som skrev på mina sidor om transferryktena, jag har läst er alla och tack för era passionerade meddelanden. Jag ber om ursäkt för att jag inte svarade tidigare, enligt lagen kunde jag inte prata.

Den här övergången tog så lång tid för att det var ett enormt beslut och involverade mycket tänkande och arbete. Väntan har varit lika irriterande för mig som den var för er.

Det är svårt att förklara så mycket på så få rader men jag fattade ett beslut efter mitt hjärta och inget annat.

Juventus kommer alltid vara en del av mig och jag kommer alltid att sakna, älska och vara tacksam till klubben, laget och framför allt supportrarna. Jag hoppas att ni kan respektera mitt beslut. Den vackraste delen av vänskap är att förstå och att bli förstådd.

Min djupaste respekt till klubbarna som övervägde att värva mig. Gracias, merci!

Att lämna Manchester när jag var 18 var ett gemensamt beslut mellan klubben och mig och det rätta att göra vid det tillfället. När är det tid att gå bakåt och framåt. Old Trafford here I come!