Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Jakten på Pogba, Raiola, Gribbins solomål, Bailly och polisnotor

Manchester United har jagat Paul Pogba sedan 2013, det rapporteras i flera engelska medier. Detta är uppenbart information som kommer direkt från klubben, således information med syfte att framställa United i god dager.

Sir Alex Ferguson kom inte alls överens med agenten Mino Raiola, vars klientlista inkluderar Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan. När Ed Woodward tog över som vice verkställande ordförande sommaren 2013 arbetade han för att reparera förhållandet med Raiola.

Redan då togs de första stegen för att ta hem Pogba. David Moyes ska i slutändan ha valt att inte gå vidare med Pogba, Moyes upplevde Pogba som rastlös, då mittfältaren redan efter ett år var villig att lämna Juventus. Louis van Gaal ska också ha haft en möjlighet att värva Pogba. Holländaren beundrade Pogba men tyckte att pengarna kunde användas bättre på annat håll.

Uniteds förhållande med Juventus ska vara bra och förhandlingarna mellan klubbarna uppges ha varit relativt enkla. Det var förhandlingarna med Raiola som drog ut på tiden.

Samtidigt är det uppenbart att United ser detta som en prestigeseger mot Real Madrid. Den spanska klubben sägs ha jagat Pogba i flera månader. Men till slut ska United ha dragit det längsta strået, måhända är det starten på en era där den spanska klubben inte längre får sin vilja igenom.

Läs mer på BBC eller Guardian.

Länktips: Om Bailly och Raiola

Andy Mitten har pratat med Eric Bailly: ”Jag trivs här, väldigt nöjd,” säger mittbacken. ”Jag passar in med mina nya lagkamrater. Jag får en bra rytm inför säsongen framför oss. Tränaren är den bästa i världen. Det är fantastiskt att jobba med honom, att lära med honom och av honom. Han var en viktig anledning till att jag gick till Manchester och jag hoppas att vi båda kommer att vara här en lång tid.
Eric Bailly: The unheralded Manchester United signing aiming for long Old Trafford career [Daily Post]

Guardians David Hytner skriver långt och intressant om Mino Raiola.
Mino Raiola: a fearless negotiator who got his revenge with Paul Pogba deal [Guardian]

Silly season

Bastian Schweinsteiger är inte önskad i Manchester United men ska vara önskad av ett antal andra klubbar, både i England och i andra ligor. [BBC]

Paddy McNair och Donald Love kommer av allt att döma flytta till Sunderland.

David Moyes tycks gå all in på gamla Unitedspelare, då Sunderland även kopplas samman med Marouane Fellaini och Adnan Januzaj.

Gribbin leker med Barcelona

Manchester United slutade i helgen tvåa i Otten Cup. I semifinalen besegrades Barcelona med 2-1. Callum Gribbin gjorde det mycket vackra 2-0-målet.

Roy Keane 45 år

Roy Keane fyller 45 år idag. I augusti 1999 hade han lekstuga mot Arsenal, då United vände underläge till seger 2-1.

Dyr polisnota i Manchester

Kostnaderna för polisinsatserna i Premier League varierar kraftigt. Allra dyrast är det i Manchester. Förra säsongen betalade Manchester city mest och Manchester United näst mest, båda på drygt 900 000 pund. Som en jämförelse betalade ingen av Londonklubbarna över 100 000 pund. Crystal Palace betalade inte en enda pund. Liverpoolklubbarna ligger mellan Manchesterklubbarna och Londonklubbarna.

Mer på BBC.

Frans Hoek till Hollands landslag

Louis van Gaals följeslagare Frans Hoek, målvaktstränare, fick sparken när Van Gaal fick sparken. Nu har Hoek fått ett nytt jobb, som målvaktstränare för Hollands landslag.

Fortfarande oklart med juniortränare i United

Tommy Martin ansvarar för Manchester Uniteds juniorlag på tillfällig basis sedan Paul McGuinness fick sparken. Kommer han att fortsätta i den rollen? ”Vi är inte säkra än,” säger Nicky Butt. ”Vi letar efter en ersättare men om vi inte lyckas hitta någon som är bra nog kommer han att fortsätta.” Butt säger också att United fortfarande jagar nya spelare till akademin. [Reddit]