Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Bournemouth – Manchester United

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Bournemouth mot Manchester United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Bournemouth 1
Manchester United 3

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 1
Tid: Söndagen den 14 augusti 2016, 14.30
Plats: Dean Court, Bournemouth
Publik: 11 355
Domare: Andre Marriner
• assisterande: Beck, Ledger
• fjärde: East

Matchhändelser

40Juan Mata0-1
59Wayne Rooney
Assist: Martial
0-2
64Zlatan Ibrahimovic
Assist: Martial
0-3
69Adam Smith1-3
86Ander Herrera

Manchester United

De Gea
Valencia, Bailly, Blind, Shaw
Fellaini, Herrera
Mata, Rooney, Martial
Ibrahimovic

Mkhitaryan för Mata (75)
Schneiderlin för Martial (85)
Memphis för Rooney (89)

Avbytare: Romero, Rojo, Carrick, Rashford
Manager: José Mourinho

Bournemouth

Boruc
A Smith, Francis, S Cook, Daniels
L Cook, Surman, Arter
Ibe, Wilson, King

Grabban för Wilson (67)
Afobe för Ibe (68)
Gradel för L Cook (81)

Avbytare: Federici, Gosling, Aké, B Smith
Manager: Eddie Howe
Mikael Österdahl | 17:10 Mourinho: Allt var bra

José Mourinho var nöjd efter Uniteds seger. Vad gladde honom mest? “Allting, tre poäng, kvaliteten på vår anfallsfotboll, kvaliteten på vår kontroll, vår kvalitet defensivt. Givetvis, det är Premier League – ett misstag så straffas du direkt. Ett misstag, ett mål. Men laget var kompakt. Mot en väldigt svår motståndare tre poäng som vi utan tvekan förtjänade.

Efter Bournemouths reduceringsmål ville United kontrollera matchen, dessförinnan gick United för att vinna stort.

Mourinho säger att Juan Mata är “perfekt” i rätt sorts matcher.

Vi bygger något starkt, det är inte bara spelarna på planen.

Premier League-debutanterna Eric Bailly och Zlatan Ibrahimovic var väldigt bra, tycker managern. “[Zlatan] är mer än en spelare. För de två kommande säsongerna kan han vara fenomenal för laget och Premier League.

Med det stänger vi den här bloggen. Tack för att ni läste! Mycket mer från matchen vad det lider.

Mikael Österdahl | 17:03 Fellaini: En bra start

En bra start, vi gjorde tre mål det är bra för självförtroendet,” säger Marouane Fellaini efter Uniteds seger. “Vi måste fortsätta jobba hårt och vara redo för nästa match. Det var en tuff match.

Mikael Österdahl | 17:01 Bailly skadad i veckan

José Mourinho avslöjar att Eric Bailly var skadad hela veckan och kunde träna först igår. Managern säger att “någon” förtjänar beröm för att Bailly kom till spel.

https://twitter.com/SkySportsNewsHQ/status/764837590285430784

Och Zlatan var inte riktigt med på noterna när Eric Bailly skulle få pris som bästa spelare.

Mikael Österdahl | 16:57 Läktardebut för Zlatansången

Att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara i fokus är det ingen tvekan om. Det gäller även på läktarna, där den nya Zlatansången vevades frekvent idag. Måhända var det några som sjöng den redan på Wembley men idag var första gången sången hördes på riktigt.

https://twitter.com/AddyNas13/status/764823364640862208?s=09

Zlatan Ibrahimovic, he is a Swedish hero,
On a free from PSG, he cost us fucking zero,
Six foot five, hard as fuck,
He gets the Reds excited,
Stick your city up your arse, cause we are Man United,
We are Man United,
We are Man United.

Mikael Österdahl | 16:41 Zlatan: Det är en lagseger

Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney pratade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Jag tycker att laget gjorde det bra. Det var en svår match. I första halvlek var vi inte 100 procent. I andra halvlek var det bättre. Det är viktigt att börja bra,” säger Zlatan.

Han tycker att den nya ligan är tuff: “Det är inte enkelt. Allt är nytt för mig. Lagkamrater och omgivningen.

Jag försöker göra mitt jobb och hjälpa lagkamraterna. Att laget vinner är det viktigaste, vem som gör målen är en bonus.

Wayne Rooney var på bra humör: “Det är viktigt att vinna första matchen. Vi gjorde en del bra saker. Det finns mycket positivt att ta med. Tre mål och tre poäng är det viktigaste.

Känslan i truppen är bra men så är det ofta inför en ny säsong: “Du är alltid optimistisk och tror att du kan vinna. Zlatan, Pogba, Mkhitaryan och Bailly är ett statement från klubben. Även den nya managern.

Kaptenen har varit ifrågasatt: “Jag har inget att bevis. Jag har spelat den här sporten länge.

Eric Bailly fick pris som matchens bästa spelare och reportern bad anfallarna att ta med sig priset till mittbacken. “Jag trodde att det var Rooney,” kommenterade Zlatan när han fick priset för att ta med sig till omklädningsrummet. “Det är en lagseger.

Mikael Österdahl | 16:35 Bournemouth – Manchester United 1-3

Såja! United vinner stabilt med 3-1 mot Bournemouth i Premier League-premiären.

Juan Mata drog in ett flytmål i slutet på första halvlek och sen var det aldrig nåt snack om saken.

Embed from Getty Images

En kvart in på andra halvlek gör Rooney 2-0 på ett missriktat skott av Martial.

Embed from Getty Images

Sedan var det Zlatan!

Embed from Getty Images

Bournemouth reducerade sedan men United tog en bra premiärseger.

Eric Bailly utsågs till matchens bästa spelare. I övrigt tycker jag att Fellaini imponerade.

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 13:46 Zlatan på topp, förstås

Och idag heter Manchester Uniteds anfallare Zlatan Ibrahimovic. Ett hattrick i Premier League-debuten skulle sitta fint!

Mikael Österdahl | 13:42 Motståndarna värvar

Bournemouth är på väg att förstärka. Inget som påverkar dagens match men ändå värt att notera.

Mikael Österdahl | 13:41 Lingard skadad

Det visar sig att smällen som Jesse Lingard fick mot Leicester var så pass allvarlig att han inte är i speldugligt skick inför ligapremiären. José Mourinho väljer Juan Mata i offensiven, medan Henrikh Mkhitaryan får vänta på sin första start. Även Marcus Rashford torde ha haft förhoppningar om den platsen i startelvan.

På mittfältet väljer Mourinho att spela Herrera tillsammans med Fellaini. Onekligen överraskande att Mourinho satsar på Fellaini, det var nog inte många som trodde på det när Van Gaal fick sparken. (Nu visste vi det förstås inför den här matchen, så har det ju sett ut. Tänker generellt.) Intressant även att Herrera får chansen på mittfältet, medan Carrick får nöja sig med en plats på bänken.

Backlinjen är exakt som förväntat och givetvis startar trion Rooney, Martial och Zlatan.

I Lingards frånvaro får Memphis plats i truppen.

Mikael Österdahl | 13:33 Och Bournemouths lag

AFC Bournemouth har också levererat en startelva. Förre Manchester United-spelaren Joshua King startar på topp.

Mikael Österdahl | 13:31 Fellaini, Mata och Herrera från start

José Mourinho har valt Ander Herrera och Marouane Fellaini på mittfältet. Annars det mest intressanta i dagens laguppställning att Juan Mata startar i offensiven. Jesse Lingard är inte med i truppen.

Mikael Österdahl | 12:55 Bättre än 2-1, tack

Just nu toppar Hull City Premier League på bättre bokstavsordning än Manchester city (när Manchester city är inblandade räknar vi bokstavsordning, om det gäller United så struntar vi förstås i sånt). United behöver göra bättre än 2-1 för att ta över serieledningen. Och det vore ju dumt att inte göra det. Tanken är att vi ska vara högst i slutet på maj, då är det lika bra att vara högst upp även i augusti.

Manchester United har den här säsongen slutat med sina matchposters. Det tycker jag är trist. Istället producerar United en fantasilös gif (uttalas med j) före varje match.

Mikael Österdahl | 12:07

Idag är tredje gången på några månader som vi förbereder oss för en match mot Bournemouth. Historien berättar att hälften av matcherna blir uppskjutna. Fast det var ju på Old Trafford, i Bournemouth har de nog bättre koll på bombattrapperna. Senaste gången mot Bournemouth vann United bekvämt.

Hur det gick i Bournemouth ska vi inte prata om. Men Marouane Fellaini gjorde mål knästående, det var ändå ganska kul. Överlag har United inte haft det så skoj i Bournemouth, bara en seger på fem försök och inte en enda seger sedan 1957. Manchester United har alltså aldrig vunnit i Bournemouth under José Mourinhos liv. Inte ens Sir Alex Ferguson vann i Bournemouth,

Mikael Österdahl | 11:04 Mkhitaryan på bänken

För några veckor sedan visste vi att Mkhitaryan var given i startelvan. Nu vet vi något annat. När Premier League, om några timmar, sparkar igång sitter Mkhitaryan förmodligen på bänken. Han var bra mot Wigan men därefter har hans prestationer inte imponerat.

Folk fokuserade på Mata. Det var fel enligt José Mourinho:

Den som inte var glad var Mkhitaryan för han kom in i en minut och rörde inte bollen. Så i er analys gick ni i fel riktning för den som var upprörd var Mkhitaryan. Mata var väldigt glad.

Nu är det givetvis tidigt och vi räknar fortfarande med att Henrikh Mkhitaryan ska uträtta underverk för Manchester United.

Mikael Österdahl | 10:56 Fotbollen är tillbaka

I begynnelsen spelade Manchester United mot Bournemouth.

Fortfarande existerar alla möjligheter. Vi drömmer, tror och hoppas. Om några månader har vi en aning om hur det slutar. Då ska vi vara med däruppe. I maj ska vi vara högst.

Tiden efter Sir Alex Ferguson har inte varit bra. Även om vi vann FA-cupen. Men det var då och nu är nu. Mourinho leder och ska se till att fotbollen är bättre. Bailly sparkar sönder motståndarna. Mkhitaryan får kanske inte vara med. Men Zlatan ska sparka bollen i mål. För ingen sparkar fotboll som han.

Om det är oklart ifall Mkhitaryan spelar idag så vet vi definitivt att Pogba inte spelar. Många blev väldigt upprörda när det kom fram att Pogba är avstängd. Men regler är regler och det är faktiskt italienarna som har fel regler.