Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bournemouth – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United tog en förhållandevis bekväm seger borta mot Bournemouth i säsongens inledande match som slutade 1-3. Mata, Rooney och Ibrahimovic blev alla tre målskyttar i ett nytt United som vi ser börjar ta form.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea – 6
Finns inte mycket att bedöma De Gea på från denna match. Han kunde stå tämligen lugnt mellan stolparna men gjorde oss alla oroliga mot slutet av matchen då han släppte en farlig retur.

Shaw – 4,5
Gjorde en tämligen svajig insats och var inte särskilt trygg med bollen. Vad han behöver är speltid och ett mittfält som ger bättre understöd men det motiverar samtidigt inte att hans individuella skickligheter med bollen var undermåliga.

Blind – 6
Blind kändes något förvirrad under matchen och var inte distinkt i sitt arbete med bollen vilket skapade problem i den tystlåtna backlinjen. Han är en tänkande spelare som kan slå fina upplägg, men igår tog tänkandet lite för lång tid.

Bailly – 8
Bailly må vara ung och ett oprövat kort men han visar enorm kapacitet. Han är fysisk och han är kvick i både huvud och fötter. Hans fysiska spel kommer att innebära en del kort men det kan det vara värt.   

Valencia – 7
Valencia visar att han är en viktig spelare som med sin snabbhet och sina långlöpningar kan försätta Zlatan i fina positioner. Han intensiva spel kostar dock på vad det verkar och i andra halvlek var han inte lika synlig.

Herrera – 6
Herrera verkar ha fått dobbar i skorna denna säsong och stod faktiskt på benen större delen av matchen. Han jobbade aktivt under första halvlek men man ser också att han är ”omogen” i sitt spel och han tar många förhastade beslut.

Fellaini – 6
Fellaini jobbar på hårt i matchen och är viktig i defensiven, framförallt när det kommer till fasta situationer. Men jag har sagt det förut och jag kommer att fortsätta säga det tills Mourinho lyssnar; ”Fellini är ingen startspelare”. 

Martial – 7
Martial plockade med sig två assist från matchen och visar att han är en viktig länk mellan mittfältsduon och den absoluta offensiven. Han verkar dock fortfarande kämpa något med formen. Han behöver mer krut i benen för att hålla hög nivå under hela matchen.     

Rooney – 6
Tycker att Rooney visar mycket positivt i matchen men man ser också tecken på den där destruktiva frustrationen som vi även sett tidigare säsonger. Nu fick han en knuff i rätt riktning då han plockade med sig ett mål och han och Zlatan visar tecken på ett bra samspel.

Mata – 7
Mata är orsaken till mycket som händer framåt för United i denna match. Han jobbar hårt och täcker stora ytor och han får också med sig en pinne i målprotokollet. När Bournemouth ställer om hänger han dock inte riktigt med, det är förvisso inte heller hans primära funktion.     

Ibrahimovic – 8,5
Zlatan han med det mesta under matchen. Han tacklade, han passade och han gjorde självklart också mål. Vad som gläder mig extra mycket är att han tar ett stort ansvar över hela planen. Han vet att det fortfarande finns svagheter i laget och jobbar då hårt för att täcka upp dessa.

Mkhitaryan  n/a
Inbytt 75. Spelar för kort tid för att bedömas.

Schneiderlin  n/a
Inbytt 85. Spelar för kort tid för att bedömas.

Depay  n/a
Inbytt 89. Spelar för kort tid för att bedömas.