Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

På denna dag med Schmeichel och Beckham; Pereiras framtid; två i walesiska landslag

Den här dagen 1991 gjorde Peter Schmeichel debut för Manchester United. Detta i en 2-0-seger mot Notts County i Football League Division 1 (som den engelska ligan hette på den tiden). Han stannade till 1999, gjorde 398 matcher (och ett mål) och vann en massa titlar, däribland fem ligatitlar och Champions League en gång.

Fortfarande är han, åtminstone enligt undertecknad, den bästa målvakten i Manchester Uniteds historia. David de Gea har dock goda chanser att ta över förstaplatsen.

Allra bäst var Schmeichel säsongen 1995/96, då hans räddningar tillsammans med Eric Cantonas mål var nyckeln till att United vann dubbeln. En av Schmeichels bästa räddningar var i nyckelmatchen borta mot Newcastle (ja, de var bra på den tiden).

United söker Premier League-klubb för Pereira

Andreas Pereira har ingen plats i José Mourinhos Manchester United den här säsongen. Men det är möjligt att han har det i framtiden. Enligt Manchester Evening News kan Middlesbrough vara ett alternativ den här säsongen.

Uppenbart verkar åtminstone vara att United vill hitta en Premier League-klubb där Pereira får regelbunden speltid. United sägs däremot ha nobbat förfrågningar från Spanien och Holland.

Landslagsspel för Poole och Levitt

Regan Poole är uttagen till Wales U19-landslag inför två träningslandskamper mot Island i september. Samtidigt har Dylan Levitt fått plats i Wales U17-landslag, som ska spela mot Ungern två gånger i nästa vecka.

Hemmamatcher i International Cup

Spelschemat för U23-turneringen Premier League International Cup är nu (nästan) klart. Sedan tidigare visste vi att United spelar mot Villarreal, Sparta Prag och Middlesbrough. Nu är det klart att det blir hemmaplan för United i de tre matcherna.

United inleder mot Villarreal 13 eller 14 september och spelar sedan mot Prag den 15 december. Gruppspelet avslutas mot Middlesbrough den 22 december.

Mer på Manutd.com.

Den här dagen 1996…

…fick David Beckham sitt stora internationella genombrott. Han var såklart ingen duvunge och hade en säsong som ordinarie i ett dubbelvinnande lag men det var den 17 augusti 1996 som hela världen fick upp ögonen för Beckham.