Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning i ligacupen och Europa League den här veckan

Det vankas lottningar den här veckan. Manchester United ska få reda på motståndet i ligacupens tredje omgång och i Europa Leagues gruppspel.

I ligacupen – som numer kallas EFL Cup – går de flesta Premier League-lagen in i spel den här veckan. United, och övriga lag som spelar Europacup, går dock in först i nästa omgång. Lottningen följer direkt efter mötet mellan Accrington Stanley och Burnley på onsdag kväll.

Som vanligt är det fri lottning och det som lottas fram är 16-delsfinalerna. För Uniteds del kommer matchen med största sannolikhet att spelas onsdagen den 21 september.

I Europa League är det gruppspelet som lottas, då 48 lag ska placeras i tolv grupper om fyra lag. Lottningen, som visas på Eurosport 1 och på Uefas hemsida, äger rum på fredag klockan 13.00. Gruppspelet inleds sedan den 15 september (alla matcher spelas på torsdagar, med reservation för undantag, hälften av matcherna har avspark 19.00 och hälften 21.05).

Fortfarande är bara 16 lag klara för gruppspelet, resterande 32 lag blir klara efter kvalet till Champions League (förlorarna i playoff spelar Europa League) och Europa League.

Det är emellertid klart att Manchester United kommer att seeds i grupp 1, vilket betyder att Schalke, Zenit, Athletic Bilbao, Inter och Fiorentina är omöjliga motståndare för United. United kan heller inte lottas mot något engelskt lag. Southampton är klara för gruppspelet och det kan bli ytterligare ett engelskt lag om West Ham kvalar in. (I teorin kan även Manchester city spela Europa League, men de vann ju med 5-0 borta i sin första kvalmatch till Champions League. De borde inte tappa det.)

Vi återkommer givetvis med lottningsresultatet.