Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Soton – Man Utd 2-0

Uniteds reserver åkte på en klar förlust på sydkusten när man gästade Southampton. United var aldrig riktigt nära och förlorade klart med 2-0.

Hemmalaget inledde matchen bäst och Unitedförsvaret fick verkligen jobba likt Henderson i mål som ständigt fick vara på sin vakt. Henderson stod också för en kanonräddning innan United tog över bollinnehavet och kunde etablera spel. Uniteds målchanser var dock lätträknade men i halvlekens sista minut kom läget när Southamptons målvakt tappade en hörna och James Weir fick mer eller mindre öppet mål från nära håll men lyckades skjuta utanför.

I den andra halvleken tog Southampton över mer och mer. En dålig nick från Tuanzebe hamnade hos en Southamptonspelare som drog till och bollen styrdes på Riley och ställde Henderson i Unitedmålet. Southampton ökade sedan på till 2-0 på hörna kort därefter och United var aldrig ens nära att komma tillbaka.

Laget är extremt baktungt och Warren Joyce var inte nådig i sin kritik efteråt, där han tyckte att hela laget borde skämmas. Faktum är att laget har för få offensiva spelare i truppen och att ens skapa målchanser är svårt i dagsläget. Kan dessutom känna att spelare som Rashford och Memphis skulle må bra av speltid, liksom Jones och Darmian.

Det är bara att konstatera att laget kommer få enormt svårt att försvara sin titel den här säsongen.

Southampton – Manchester United 2-0 (0-0)

United: Henderson; El Fitouri (Mitchell 63), Tuanzebe, Poole, Riley; McTominay, Redmond; Kehinde, Willock, Harrop; Weir