Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Backlash Waiting to Happen

Embed from Getty Images
Mungiporna har inte varit så mycket uppåt i den röda delen av Manchester på flera år. Inte ens när Dödgrävaren till slut lyckades gneta sig till en FA-cuptitel kändes det som att positivismen flödade.
Under José Mourinhos korta tid i klubben har mycket hänt som inte hände under vare sig Moyes eller Dödgrävaren. Skotten fick bara en Fellaini till överpris, medan Dödgrävaren visserligen fick spelare snabbare än han företrädaren, men han gnällde å andra sidan in i det sista över uteblivna transfers.
Med Mourinho fick Ed öppna plånboken både snabbt och rejält. Portugisen identifierade – som han ofta gör – stjärnorna han ville ha och Ed hade inget annat val än att lyda i det här läget. Ett United utan Premier League-titel på mer än fyra år är absurt även för ägare som ekonomiskt kan nöja sig med topp 4.
Dödgrävaren fick mycket beröm för att han plockade fram, alternativt satsade på, ungdomar, men flera gånger hade han inget annat val. Och det är bara att titta på hur många av dom som nu får figurera under – den hittills framgångsrike – Mourinho för att se att de åtminstone inte nu var redo för den absoluta toppen. Många är antingen utlånade eller sålda. Tyler Blackett är väck, CBJ likaså, precis som Wilson, Varela, McNair, Love … ja, listan är lång. Dessutom kastades LvG-favoriten Schweinsteiger ut i kylan innan sommaren ens hade börjat lida mot sitt slut och ett annat Dödgrävarförvärv, Schneiderlin, ser minuterna rinna iväg utan honom på banan.
Inte ens succémannen från våren, Marcus Rashford, har fått särdeles många minuter att visa sin obestridliga talang på. Men så länge United fixar tre pinnar med det gamla gardet, kombinerat med de färdiga förvärven är det svårt att argumentera emot Josés val.
Samtidigt bör man inte glömma att det så klart kommer att komma ett bakslag snart. Tre raka segrar och en Zlatan i toppslag innebär inte en automatisk autostrada mot en trippel i vår. United är fortfarande inte på långa vägar samma stabila maskin som under Den Gamle. Redan på lördag på KC Stadium kan första fallgropen presentera sig. Och frågan är vad det innebär. Lite mer rotation i truppen? Knorr från bänkade spelare? Den som lever får se.
Det enda som är säkert redan i dag är att Wayne Rooney alltid kommer att starta och att optimismen fortsatt håller mungiporna i rätt läge.
Vi ler så länge vi kan.