Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw: Det var en ful tackling; fördel för toppligorna i Champions League

Dagens läsning (egentligen gårdagens) hittas på Guardian där Daniel Taylor intervjuar Luke Shaw, som talar ut om benbrottet. Vi får veta att det krävdes fyra operationer på benet.

Det är svårt att beskriva hur bra det känns,” säger Shaw idag. Men han berättar att han har sett tillbaka på situationen flera gånger.

Jag skyller delvis på mig själv. Jag hade löpt in i straffområdet och jag borde ha skjutit med min högerfot. […] Ju mer jag har sett [tacklingen] sedan dess, desto mer tänker jag: ’vet du vad, det var faktiskt en väldigt ful tackling.’ […] För att vara rättvis mot [Héctor Moreno] kom han och bad om ursäkt. […] Det gör mig verkligen irriterad att [Uefa] gav honom pris som matchens bästa spelare.

Shaw säger att han inte hade överdrivet ont direkt efter benbrottet. På sjukhuset i Eindhoven var det annorlunda. ”Jag svär till gud, smärtan var något extra. Gud, den värsta du kan föreställa dig.

Fortfarande smärtar benet varje dag och i början tänkte han till när han blev tacklad ”men i den senaste matchen funderade jag inte ens på det”.

Nu vill han framåt. ”Nu är jag med [José Mourinho] och jag är väldigt glad att han är här. De senaste åren har inte varit de bästa men helt plötsligt känns allting väldigt bra, väldigt positivt.

Luke Shaw: ‘I could hardly walk for six months, never mind play football’ [Guardian]

Diverse landslagsuttagningar

Bastian Schweinsteiger har slutat i landslaget. Han är emellertid uttagen till truppen inför det stundande uppehållet. Detta då han ska få en avskedsmatch i landslaget.

Timothy Fosu-Mensah är en av 24 spelare i den holländska U21-truppen, första gången han är med där. EM-kval mot Ryssland väntar. [Ons Oranje]

United representeras även i Hollands U19-trupp, där genom Tahith Chong. Matcher mot England och Tyskland väntar. [Ons Oranje]

Juan Mata är tillbaka i Spaniens trupp, efter att ha varit petad i EM. David de Gea är förstås också med.

Begränsad publikkapacitet för Feyenoord

Feyenoord har haft problem med sin publik. Till följd av detta kommer de att begränsa publikkapaciteten på sin arena inför matcherna i Europa League, detta berättar klubben på sin hemsida. Till exempel kommer sektionerna närmast planen att vara tomma.

Pereira i träning med Granada

Igår blev det officiellt att Andreas Pereira går till Granada på lån. Han har redan börjat träna med sin nya klubb.

Schweinsteiger söker flytt till USA

Enligt Telegraph söker Bastian Schweinsteiger aktivt en flytt till USA. Transferfönstret i USA är förvisso stängt men det finns en möjlighet ändå, då MLS-klubbarna kan signera fria agenter till och med 15 september. Detta kräver i så fall att han bryter sitt kontrakt med United. Schweinsteiger ska ha nobbat erbjudanden från flera europeiska klubbar, däribland båda Milanoklubbarna.

Annars är det tämligen stilla på ryktesfronten just nu och Mourinho har ju berättat att han räknar med att det blir lugnt för United under fönstrets sista dagar. Stuart Mathieson på MEN skriver att han har fått veta att United inte är ute efter José Fonte.

På Telegraph berättas det att Juan Mata är överens med José Mourinho om att spanjoren ska stanna i United den närmaste framtiden. Mata kommer dock inte att vara given i startelvan. Phil Jones och Matteo Darmian har också fått besked om att de inte är till salu. Däremot ska Memphis Depay vara tillgänglig för rätt pengar.

Fördel toppligorna i Champions League

Nu har Uefa bekräftat att de fyra bästa ligorna från och med säsongen 2018/19 kommer att ha fyra direktplatser till Champions League. Även Europa League-vinnaren kommer att vara garanterad en direktplats till turneringen.

Idag behöver fjärdelaget i de tre bästa ligorna kvala medan den fjärde bästa ligan bara har två direktplatser och ett lag i kval.

Det betyder i praktiken att England är garanterat fyra lag i Champions League. Fortfarande är det Uefas koefficient som rankar ligorna men Spanien, Tyskland, England och Italien är långt före alla andra ligor.