Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Video: Mourinho, Rashford och Blind om Uniteds seger

Manchester Uniteds segersvit är intakt, men det var på håret. Igår kväll vann United med 1-0 mot Hull på bortaplan. Marcus Rashford blev stor hjälte med segermålet, som föregicks av en briljant prestation av Wayne Rooney, i den andra tilläggsminuten.

José Mourinho gav en lång intervju med BT Sport efter matchen (textversion i matchdagsbloggen).

Det är otroligt att göra mål i sista minuten. Hela laget slet i 90 plus fyra minuter, så det är vad vi förtjänade,” sa matchvinnaren Rashford till MUTV.

Rashford snackade också med BT Sport, där han säger att det inte finns något bättre sätt att vinna på. Han medger också att det har varit frustrerande att vara utanför laget.

Det är en fantastisk känsla att göra ett sent segermål. Det är en massiv seger för oss,” säger Daley Blind, som för närvarande håller Chris Smalling utanför startelvan.

I många, många år kallar Man Uniteds fans fortfarande det för Fergie Time. Jag är mer än glad för det, en sådan legend i klubben. Och mer än glad att säga att vi vann på Fergie Time,” sa Mourinho till MUTV. Här måste vi förstås rätta bossen. Fergie Time är ju tiden efter den aviserade tilläggstiden.

I MUTV sa Mourinho också att han alltid trodde att United skulle vinna.

Och på presskonferensen efter matchen berättade Mourinho att Fellaini ”har en muskelskada i ryggen och det är inte bra”. På en fråga om hur länge Fellaini blir borta svarade Mourinho: ”Jag gillar inte att säga det, men jag tror att det är illa.

Sannolikt var det under det vilda firandet efter segermålet som Marouane Fellaini blev skadad. Belgaren hjälpte bland annat en kvinna som hamnade i kläm.

Hulls tillfälliga manager Mike Phelan – som ska ha jobbet permanent om Mourinho får bestämma – snackade också på en presskonferens efter matchen.

Luke Shaw skriver på Twitter att det är kvällar som den igår som är anledningen till att han jobbade så hårt för att ta sig tillbaka.

Avslutningsvis ett klipp från uppsnacket till matchen, där Paul Scholes säger att José Mourinho definitivt kommer att vinna ligan under sin tid i Manchester United.