Spelarbetyg: Hull – Manchester United

Embed from Getty Images

I lördags var det dags för tredje omgången för säsongen. Under regntunga skyar på KC Stadium möttes två hittills obesegrade lag för att slåss om tabelledningen.

Det blev en uppvisning i disciplin av Hull som höll sina positioner minutiöst och stod emot en ständig offensiv från dem rödklädda. Tillslut, i minut 91, lyckades inhopparen Rashford att frälsa kvällens gäster då han efter servering av Rooney med lätthet kunde trycka in kvällens enda mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea – 6

Känns som att jag upprepar mig men vår käre spanjor kunde ta det ganska lugnt mellan stolparna. Han var dock alert när det behövdes och nollan hölls tryggt.

Shaw – 7,5

Luke har börjat hitta sin funktion i takt med att mittfältet börjat arbeta defensiv. Presterade som bäst när han fick jobba med bollen vid fötterna från sin position i backlinjen och driva upp bollen offensivt. 

Blind – 7,5

Verkar i det tysta men gör mycket nytta. Han håller sin position väl och var både våra hängslen och vår livrem när Hull väl lyckades ta sig in i boxen. 

Bailly – 7

Vi vet att han kan mer men det betyder samtidigt inte att han inte gjorde vad han skulle. Han var framförallt viktig i spelet man mot man mot den snabbe Abel Hernandez.

Valencia – 6

Hade en något tuffare dag på jobbet. Fick inte riktigt upp den fart som är nyckeln i hans spel och han hade inte riktigt kontroll över sin annars fina inläggsfot.

Pogba – 7

Inte lika framträdande som i mötet mot Southampton. Han inledde dock, till skillnad från föregående match, starkt men var något mer avvaktande under andra halvlek. Förmodligen är detta resultatet av att han nu försöker hitta sitt spel i sin mycket utstuderade roll på plan till skillnad från hans tid i Juventus då han var mycket friare.

Fellaini – 7

Gör återigen en bra match. Fick tidigt ett gult som fick oss alla att dra efter andan men hittade sen disciplinen i spelet och jobbade fortsatt hårt runt hela mittcirkeln.

Martial – 5

Han hade uppenbara problem med att hitta sin position. Han fick inte upp den farten som man önskar se på hans kant och han fick heller inte till sina inlägg.

Rooney – 7,5

Hade en avvaktande start i matchen men började så sakteliga hitta rytmen under andra halvan av första halvlek. När han väl kom in i spelet såg man ett fint växelspel mellan honom och Zlatan. När Zlatan backade för att arbeta defensivt gick Rooney upp och vice versa.

Mata – 7

Jobbar återigen bra över stora ytor och spelar uppenbart mer jämnt i matcher som denna då han inte behöver arbeta lika hårt defensivt.

Ibrahimovic – 7,5

Hade en något frustrerande kväll där han inte riktigt fick till det. Inledde med några riktigt vassa avslut men bollen ville bara inte in. Istället jobbade han återigen defensivt och växelspelet med Rooney är riktigt intressant.

Mkhitaryan – 8

Inbytt 60. Gör ett bländande bra inhopp som fick fart på Uniteds offensiva kantspel. Han uppvisade stor bollkontroll och tog sig in tätt inpå Hulls defensiva zon.   

Rashford – 9

Inbytt 71. Han satte självklart guldkant på tillställning med sitt 23 minuter korta inhopp där han högg på minsta lilla möjlighet. Han var strålande med boll men också mycket aktiv utan. Han sökte ständigt position och utmanade både mot en, två och tre motspelare.

Smalling – n/a

Inbytt 94. Spelar för kort tid för att bedömas.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS