Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Deadline day 2016

Välkommen! Idag är det deadline day, fotbollsvärldens allra galnaste dag. Vi följer utvecklingen i den här livebloggen.

Sålda:

  • James Weir till Hull. (Se 22.06.)

Utlånade:

  • Dean Henderson till Grimsby Town till januari. (Se uppdateringen 18.19.)
  • Joel Castro Pereira till Belenenses. (Se 23.58.)

Andra nyheter:

  • Mkhitaryan skadad i landskamp (se 20.23).
Mikael Österdahl | 00:29 Tack och bock!

Det kommer att ramla in ytterligare några övergångar (Hal Robson-Kanu har skrivit på för West Brom) men det struntar vi i. Allt tyder på att Manchester United har gjort sin sista affär för detta fönster.

Med detta stänger vi den här bloggen.

Mikael Österdahl | 00:11 Fler övergångar

Fönstret har stängt men fortfarande kan övergångar annonseras. Några har ramlat in den senaste tiden. Moussa Sissoko har annonserat sig själv som Tottenhamspelare.

Everton fick alltså inte Sissoko. De får trösta sig med Enner Valencia på lån.

Förre Unitedspelaren Sylvan Ebanks-Blake går till Shrewsbury på lån.

Hull fick in ytterligare en spelare. De lånar Dieumerci Mbokani från Dynamo Kiev. Mbokani var i Norwich på lån förra säsongen. Enligt Sky Sports ska Hull även ha gjort klart med en internationell mittfältare.

Mikael Österdahl | 23:58 Pereira till Belenenses

Vi har ytterligare en Unitedaffär, med största sannolikhet den sista innan fönstret stänger. Det är målvakten Joel Castro Pereira som går till Belenenses på lån. Pereira är en lovande målvakt, i våras satt han på bänken i a-laget och han fick speltid i träningsmatchen mot Wigan tidigare i somras.

Förra säsongen var Pereira, som är född 1996, på korttidslån i Rochdale. Nu får han chansen i portugisiska ligan. En utmärkt chans för honom, givet att han får speltid.

Mikael Österdahl | 23:02 Sunderland lånar från city

Manchester city fortsätter att låna ut sina spelare. Nu är det Jason Denayer som går till Sunderland.

Mikael Österdahl | 22:36 Wilshere klar för Bournemouth

Så kom dagen då en fotbollsspelare nobbade Roma och Milan för att gå till Bournemouth (det är inte bekräftat att han nobbade de italienska klubbarna men vi kör på det för det är roligare så). Jack Wilshere kommer att spela för Bournemouth den här säsongen.

Mikael Österdahl | 22:19 Rekordvärvning för Leicester

Leicester har gjort klart med anfallaren Islam Slimani från Sporting. Det ska vara klubbens dyraste värvning någonsin, tredje eller fjärde gången de slår sitt transferrekord den här sommaren i så fall.

Mikael Österdahl | 22:06 Klart: Weir klar för Hull

James Weir är nu klar för Hull City. Det handlar, något överraskande, om en permanent övergång. Weir är en hårt arbetande spelare som alltid har varit en av de som presterat bäst i junior- och reservlagen. Han hade emellertid inte tillräcklig talang för att någonsin vara aktuell för Uniteds a-lag.

Weir, som är född 1995, gjorde ett kort inhopp i Uniteds a-lag. Det var i 3-2-segern mot Arsenal i våras, då Rashford gjorde Premier League-debut.

Mikael Österdahl | 21:58 Angående lån

En liten påminnelse om att reglerna för lån har förändrats. Tidigare har det varit möjligt att skicka spelare på lån till klubbar i lägre divisioner även då fönstret var stängt. Den möjligheten är nu borta.

Ska Pereira, Weir och gänget hitta tillfälliga klubbar måste de alltså snabba på.

Inom England (möjligen bara inom Premier League) gäller fortfarande att klubbarna kan förlänga deadline med ett par timmar ifall alla parter är överens. Då krävs att klubbarna skriver på ett deal sheet.

Övergångarna fortsätter förstås. Álvaro Arbeloa är klar för West Ham.

Och förre Unitedspelaren Larnell Cole går till Inverness Caledonian Thistle på lån.

Mikael Österdahl | 21:45 Balotelli till Frankrike

Och Mario Balotelli är nu klar för Nice. På fri transfer tror jag. Utfryst av Jürgen Klopp. Lite som Mourinho behandlade Schweinsteiger och Guardiola behandlade Hart. Men Klopp agendan säger ju att Mourinho och Guardiola är onda medan Klopp är god så ingen vågar kritisera floppen Klopp.

Mikael Österdahl | 21:39 Några klara övergångar

Weir till Hull kommer att hända. Sky Sports har fångat Weir på bild i Hull.

I väntan på nyheter gällande dagens Unitedspelare noterar vi att förre Unitedspelaren Marnick Vermijl går till Preston. Vermijl spenderade förra säsongen där på lån från Sheffield Wednesday.

Paul Pogbas bror Mathias Pogba är klar för Sparta Rotterdam.

Rykten säger att Mathias tvilling Florentin kan gå till Hull.

Allan Nyom går från Watford till West Brom.

Jack Wilshere kommer att skriva på för Bournemouth på lån. Mittfältaren uppges ha nobbat Roma och Milan för den engelska sydkustklubben.

Moussa Sissoko ser ut att hamna i Everton och inte Tottenham. Everton ska även vara en möjlig destination för Enner Valencia.

Mycket tyder på att det kommer ske en hel del i många klubbar innan fönstret stänger.

Mikael Österdahl | 20:54 Schweinsteiger i tårar

I Tyskland gör sig Bastian Schweinsteiger redo för att spela sin sista landskamp någonsin. Inför matchen givetvis en massa hyllningar och det blev förstås känslosamt för Schweinsteiger.

https://twitter.com/Atlante_Raul/status/771057370147397633

Mikael Österdahl | 20:45 Weir på väg till Hull

Mike Phelan hämtade Will Keane från United och nu rapporteras det också (Sky Sports liveblogg) att James Weir är på plats i Hull för en läkarundersökning. Även Guardian placerar Weir i Hull. Det ska handla om ett lån.

I andra nyheter har Tottenham lånat en målvakt.

Mikael Österdahl | 20:23 Mkhitaryan skadad

I skuggan av deadline day spelar Armenien en träningsmatch mot Tjeckien. Tyvärr nås vi av rapporter att Henrikh Mkhitaryan klev av skadad i slutet på första halvlek. Det är naturligtvis för tidigt att säga något säkert om skadans art men de första rapporterna tror att det inte är något allvarligt.

Mikael Österdahl | 19:50 Förra året

Kommer ni ihåg hur det lät förra året? Om inte så kommer här en påminnelse.

Mikael Österdahl | 19:39 Luiz på retur

Så blev det officiellt att David Luiz återvänder till Chelsea. Världen är galen.

Mikael Österdahl | 19:32 Mourinho om derbyuppladdningen

Medan de andra klubbarna desperat jagar nyförvärv förbereder sig José Mourinho för sitt första Manchesterderby. Planerna försvåras av landslagsuppehållet.

Vi har åtta utespelare och Sam Johnstone som målvakt,” säger Mourinho till MUTV. ”Vi förlorar de andra och vi vet inte hur de tränar, hur de återhämtar sig, live de har med sina landslag.

Några kommer tillbaka till Manchester redan på måndag men Romero, Rojo och Valencia är tillbaka först dagen innan derbyt.

Jag ger de andra grabbarna, som inte är uttagna till landslagen, två dagars ledigt. Och jag ger fyra dagar till Zlatan. Vid 34 års ålder behöver du vila.

Intervjun gjordes inte idag. Mourinho är nämligen på någon tränarkonferens, läste jag rätt är det Sir Alex Ferguson som leder konferensen.

https://twitter.com/MourinhoMatilde/status/771026992447774721

Mikael Österdahl | 19:24 Treårslån

Vi vet att Chelsea älskar att låna ut spelare. På deras hemsida listar de 34 spelare som för närvarande är utlånade. Nu är det dags att addera ytterligare en, då Juan Cuardrado går till Juventus på lån. Det anmärkningsvärda är emellertid att det rör sig om ett lån på tre år! Det är ju extremt även för Chelsea.

Samtidigt har Tottenham värvat Georges-Kévin N’Koudou från Marseille. Den franska klubben får en säck med pengar och Clinton N’Jie på lån ett år. Tottenham presenterar nyförvärvet med en bisarr video.

Mikael Österdahl | 18:40 Pereira också på lån?

Möjligen blir även nästa övergång en målvakt som lämnar. Det är Joel Pereira som ska vara högaktuell för portugisiska Belenenses. Rapporterna dock från portugisisk media och vi vet att de inte alltid är så noga med sanningshalten.

Mikael Österdahl | 18:19 Klart: Henderson till Grimsby

Så har Manchester United gjort dagens första affär. Det är målvakten Dean Henderson som går till Grimsby Town på lån. Lånet gäller till januari. Henderson är för närvarande på uppdrag med det engelska U20-landslaget och får sedan åka till Grimsby för spel i League Two.

Mer i en separat artikel senare.

Mikael Österdahl | 18:15 Chelsea gör affärer

Chelsea har nu gjort klart med Marcos Alonso (spelar som vänsterback eller på mittfältet) från Fiorentina. De lovar fler affärer. Mycket tyder på att Cuadrado går till Juventus och det verkar faktiskt som att de verkligen kommer att värva tillbaka David Luiz.

Och Manchester city fortsätter att låna ut spelare. Nu Eliaquim Mangala, som går till Valencia.

Mikael Österdahl | 17:48 Stoke värvar Unitedrykte

Bruno Martins Indi kopplades ständigt samman med Manchester United när Van Gaal var manager. Nu får Martins Indi spela Premier League. Inte för United förstås, men väl för Stoke City. Det är ju inte alls samma sak men ändå.

Vi gratulerar Luis Alberto som inte längre behöver kalla sig Liverpoolspelare.

Så noterar vi också att Pogba är tillgänglig på fri transfer!

Mikael Österdahl | 17:29

Nej, det händer inte mycket runt Manchester United. Vi kan dock konstatera att Uniteds värvningar av Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic är sommarens mest omdiskuterade övergångar. Henrikh Mkhitaryan kvalar in som fyra. Ja, om vi bortser från ickevärvningar är det faktiskt så att United har de tre mest omdiskuterade värvningarna.

Vi får ändå passa på att gratulera Arsenals fans till priset som årets transfermuppar! Deras ickevärvning av Jamie Vardy är den tredje mest diskuterade affären och deras ickevärvning av Riyad Mahrez är sjua. Vi kan ju också anta att det var Arsenals fans som drog upp Higuaín till sjätteplatsen.

Mikael Österdahl | 17:12 Klubbrekordens sommar

Många är de engelska klubbar som i sommar har gjort sin dyraste värvning någonsin. Listan som toppas förstås av Manchester United som slog till med inte bara Uniteds dyraste värvning utan hela världens allra dyraste värvning.

Senast i raden – men enligt spekulationerna inte sist – är Burnley som signerar mittfältaren Jeff Hendrick från Derby.

Värvat har även Sunderland gjort. Inga hemliga summor här inte, 16 miljoner euro rakt i Lorients skattkista för Didier Ndong.

Middlesbrough är inte nöjda med att vara obesegrade i Premier League. De plockar Adama Traoré från Aston Villa. Boros elfte värvning i sommar.

Arsenal har istället antivärvat (eller sålt, som det heter på normal svenska). Serge Gnabry till Werder Bremen.

Mikael Österdahl | 15:58 Ungdomar kan gå på lån

Spelare som James Weir, Joe Riley, Joel Pereira och Josh Harrop kan alla tänkas lämna United på lån innan fönstret stänger. Detta enligt Manchester Evening News.

Däremot vill Mourinho inte sälja någon av sina a-lagsspelare (han vill sälja Schweinsteiger men tysken räknas inte som a-lagsspelare numer). Men om en Jones, en Rojo eller en Darmian skulle storma in hos Mourinho och kräva en flytt är det troligt att detta beviljas.

Harrop är bland spelarna som kan lämna på lån och hans på hans Twitter indikerar han att han har något i kikaren (tror jag, emojis är inte min styrka).

Samtidigt har Will Keane börjat träna med Hull.

Mikael Österdahl | 15:52 Bony, Hart och Nasri lämnar city

Så är vi tillbaka. Medan vi var borta har Manchester United inte gjort någonting anmärkningsvärt. Åtminstone inte offentligt, bakom dörrarna kan det ju tänkas att det förhandlas friskt.

Den stökiga grannen har däremot varit aktiva. Så mycket så att de inte hinner svara på FA:s anklagan gällande Sergio Agüero.

Det är inga nya som ansluter till Manchester city, däremot lånar de ut stora delar av truppen.

Sevilla har plockat Nasri.

Stoke tog Bony.

Och Torino fick Hart.

Det ryktas också friskt om att Eliaquim Mangala ska lämna (säkert på lån, kollade inte så noga).

Mikael Österdahl | 12:35

Den här livebloggen gör nu uppehåll i några timmar. Återkommer sedan och följer med till fönstrets sista galna timmar, då allt plötsligt blir möjligt.

Lämnar er med ett minne från i lördags. Många firade Marcus Rashfords mål. Eric Bailly firade bäst av alla.

Mikael Österdahl | 12:20 Spurs vill ha Schneiderlin

Enligt Ian Ladyman på Daily Mail vill Tottenham värva Morgan Schneiderlin. Tottenhams manager Pochettino jobbade ju med Schneiderlin i Southampton.

Nu verkar det inte vara aktuellt med en övergång idag. När Tottenham frågade lite försynt om det var möjligt fick de ingen uppmuntran av United. Så Tottenham tycks istället fokusera på att värva Sissoko från Newcastle. Men möjligen kan en övergång bli aktuell i januarifönstret, ifall Schneiderlin fortsätter att vara långt ifrån startelvan i United.

Mikael Österdahl | 12:07 Keane: Såg ingen väg till a-laget i United

Igår blev det officiellt att Will Keane går till Hull.

Jag är 23 nu, så jag ville komma hit på en permanent övergång och anpassa mig,” säger Keane till Hulls hemsida.

Jag är i en ålder nu där jag vill spela så många matcher som möjligt. Jag har varit i Manchester United en lång tid, så det är slutet på en era. Men jag kunde egentligen inte så någon väg till a-laget där.

Jag ser fram emot att komma till Hull. Mike Phelan var en stor faktor till flytten. Jag pratade med honom ett par gånger innan jag fattade beslutet. Och givetvis var han i United som assisterande manager när jag gjorde min a-lagsdebut där. Han var väldigt bra mot mig där och jag ser fram emot att arbeta med honom igen här.

Mikael Österdahl | 11:55 Inga värvningar

Mycket snack, lite verkstad. Enligt Simon Stone på BBC kommer Manchester United inte att värva någon spelare idag. Undrar om han i detta inkluderar eventuella värvningar till juniorlaget?

Mikael Österdahl | 11:50

Jag lämnar den här okommenterad.

https://twitter.com/NickiDupre/status/770758368994725889

Mikael Österdahl | 11:44 Annorstädes

Om United tar det lugnt så är det desto mer aktivitet i andra klubbar.

  • Chelsea ska vara nära att värva Marcos Alonso från Fiorentina. De kopplas också samman med en värvning av David Luiz, även om PSG inte tycks vara intresserade av att sälja.
  • Everton ska vara redo att hosta upp med klubbrekord för Portos offensiva mittfältare Yacine Brahimi.
  • Stoke uppges vara nära att värva Wilfried Bony.
  • Jack Wilshere är på jakt efter en ny klubb, på lån. Antingen Bournemouth eller Crystal Palace.
  • Leicester ska vara på väg att öppna plånboken för Sportings anfallare Islam Slimani.
Mikael Österdahl | 11:37 Gomes 16 år

I nyheter som inte alls handlar om någon övergång noterar vi att Angel Gomes idag fyller 16 år. Supertalangen är redan etablerad i Uniteds juniorlag – som en av lagets allra bästa spelare – och nu kanske han också slipper kallas ”bebis” av sina lagkamrater?

https://twitter.com/indinhio/status/770880194076872704

https://www.instagram.com/p/BJw9AcTh6j2/

Mikael Österdahl | 11:34 Förväntat lugnt idag

De senaste åren har det varit hektiskt på deadline day.

  • Vi hade låtsasadvokater när David Moyes misslyckades med att värva Ander Herrera 2013. Istället anslöt Marouane Fellaini i allra sista stund.
  • För två år sedan chockades vi av nyheter som berättade att Manchester United skulle låna en anfallare från Monaco. Mycket riktigt anslöt Radamel Falcao på lån.
  • Daley Blind kom också, men det var mer förväntat.
  • Samtidigt försvann en rad spelare, på lån eller permanent.
  • Förra året chockades vi av nyheter som sa att United skulle värva en svindyr okänd anfallare från Monaco. Mycket riktigt anslöt Anthony Martial för dyra pengar.
  • Men Martial i all ära. Den stora grejen förra året (då deadline day jobbade över två dagar) var ju Real Madrids ickevärvning av David de Gea.

I år tyder det mesta emellertid på att det kommer att vara lugnt för Manchester United. Troligen inget etablerat nyförvärv (även om det fortfarande viskas om Fonte och Fabinho). Troligen heller ingen etablerad spelare som försvinner (även om det viskas om Rojo och Darmian). Möjligen försvinner en eller annan ungdomsspelare på lån.

Vi kommer i den här bloggen (som kommer att ta paus under några timmar på dagen) också kika på vad de andra klubbarna hittar på.