Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw lämnar landslaget; Bailly till afrikanska mästerskapen

Luke Shaw följde inte med landslaget till Slovakien. Vänsterbacken stod över gårdagens landslagsträning och senare igår meddelades att han har fått tillåtelse att återvända till Manchester som en försiktighetsåtgärd.

Anledningen ska vara en rädsla för att överbelasta Shaw efter benbrottet.

Det är ett litet problem med benet,” sa förbundskapten Sam Allardyce enligt Independent. ”Jag tror inte att det håller honom borta länge.

Det är en liten smärta, i muskeln, men han var obekväm med det. Med vad han har varit igenom ville vi inte ta någon chans, det är vaden där benbrottet var.

Jag tycker att han har gjort det exceptionellt bra med tanke på matcherna han har spelat. Men han kände sig inte bekväm, så det vettiga var att skicka hem honom till United. Han skulle ändå inte starta. Jag skulle vara överraskad om han inte är okej till Uniteds nästa match.

Bailly till afrikanska mästerskapen

Manchester United kommer att få klara sig utan Eric Bailly i början på 2017. Detta då Elfenbenskusten igår kvalade in till afrikanska mästerskapen. Bailly missar bland annat hemmamatchen mot Liverpool. Turneringen pågår mellan den 14 januari och den 5 februari och dessutom lär Bailly försvinna till landslaget en tid innan det.

Elfenbenskusten spelade 1-1 hemma mot Sierra Leone igår. Det var precis vad som krävdes för att kvala in till turneringen. Bailly spelade hela matchen och gjorde en bra insats.

El Fitouri: Libyen vann med 1-0 borta mot Kap Verde. Oklart ifall Sadiq El Fitouri deltog.

Doughty: Kanadas U20-landslag förlorade med 2-0 mot Costa Rica. Josh Doughty spelade från start.

Domarföreningen i kontrovers

Efter att FA anklagade (och sedermera stängde av) Sergio Agüero för våldsamt uppträdande twittrade den förre Premier League-domaren Mark Halsey att han har blivit ombedd att rapportera att han inte sett situationer som han faktiskt såg (att domaren inte ser situationen är ett krav för att FA ska kunna anklaga spelaren i efterhand).

https://twitter.com/RefereeHalsey/status/771628305954975744

Det ska vara domarföreningen som uppmuntrade Halsey att säga att han inte hade sett situationen. Domarföreningen förnekar emellertid detta (Guardian).

Gary Neville är inte nöjd med hur det hela har hanterats.

Mer detaljer på Telegraph.

Griezmann toppar önskelistan

Transferfönstret har stängt men det hindrar inte tidningarna att spekulera. Enligt Mirror är det Antoine Griezmann som toppar José Mourinhos önskelista inför nästa säsong.

Mannen som räddade United

Veckans bästa läsning finns på Telegraph, där Sam Wallace berättar om James W. Gibson, mannen som räddade Manchester United.

No matter how big Man Utd continue to grow, James W Gibson’s legacy demands to be remembered [Telegraph]