Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: See You Later Alligator

Under sommarens transferfönster skickade Manchester United sju spelare på lån, till klubbar i olika divisioner och olika länder. I den här frågeasken diskuterar vi huruvida det var rätt att låna ut spelarna och ifall de har hamnat i bra klubbar.

Dean Hendersons lån löper ut i januari. För övriga sex spelare gäller lånet säsongen ut.

Guillermo Varela till Eintracht Frankfurt

Åke Karlsson: Inget för United.

Björn Appelgren: En pånyttfödd Valencia och Darmian framför sig. Förmodligen rätt att låna ut Varela. Men det hade kul att se några inhopp och starter från Varela. Tyckte det såg lovande ut förra säsongen.

Mikael Krekula: Kanske att Varela borde blivit såld, men det skadar inte att han får chansen att visa att alla har fel i en av världens bästa ligor. Känns ändå som en bra lösning.

Kent Yxell: Har aldrig trott riktigt på honom även om han gjorde några bra matcher ifjol så det var rätt att han fick prova lyckan annorstädes.

Johannes Johansson: Såg spännande tendenser från högerbacken ifjol, men hux-flux hamnade han i Van Gaals frysbox. Är nog rätt att han blir utlånad och får mer speltid.

Mikael Österdahl: Känns som att United förbereder en försäljning här. Kommer säkert att få en hygglig karriär men jag har aldrig sett honom som en framtida startspelare.

Adnan Januzaj till Sunderland

Åke Karlsson: Har fått många chanser utan att lyckas, han har inte självförtroendet med sig.

Björn Appelgren: Förmodligen också rätt. Personligen känner jag dock mer engagemang om Januzaj byts in än om Memphis får chansen.

Mikael Krekula: Viktigt då jag inte är beredd att ge upp honom. Januzaj har så mycket talang, och eftersom Moyes var den som fick Januzaj att blomstra så känns det lovande. Bra med PL-klubb också även om det lär bli bottenstrid.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Gillade vad jag såg när han kom fram. Hade sett honom flera gånger i reservlaget och han var klart bäst lysande stjärnan där. Tyvärr stagnerade han och utlåningen till Dortmund var inte lyckad. Undrar om det är psyket som inte är med… Har inte gett upp hoppet om honom än, bra att han får va hos Moyes som gillar honom.

Johannes Johansson: Bra deal för samtliga partner. Januzaj behöver en nytändning i ett lag där han blir en viktig spelare. Alldeles för stor potential för att säljas permanent redan nu.

Mikael Österdahl: Unitedspelare har lyckats bra i Sunderland förut, så det bör vara en bra klubb att komma till. Har fått förtroende av Moyes och vi vet att Moyes tidigare har fått ut det bästa av Januzaj. Måste nu bita ihop och visa att han kan leverera som senior. Talangen finns där, frågan är hur det står till med attityden.

James Wilson till Derby

Åke Karlsson: Troligen inget för a-truppen.

Björn Appelgren: Har sett hur bra han kan vara. Tyvärr verkar han inte riktigt slå igenom på riktigt. Kan bli nyttig för Derby, men borde väl kunnat få plats i en sämre PL-klubb.

Mikael Krekula: Känner, likt med Januzaj, att Wilson har såpass mycket talang att det inte är värt att släppa taget ännu. Derby känns bra för Wilson, problemet är bara att han sällan lyckas hålla sig skadefri.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Snabb men inte tillräckligt bra med fötterna/bollen och jag trodde han kunde bli något, men inga utlåningar som övertygade så rätt att sälja av honom – en av alla duktiga spelare vi fostrar till andra lägre klubbar.

Johannes Johansson: Tror den gode Wilsons tåg i Manchester United har gått. Knappast imponerat de senaste säsongerna, vare sig i United eller ute på lån. Får nu ett sista halmstrå att greppa, misslyckas han lär han försvinna permanent nästa sommar.

Mikael Österdahl: Jag har inte gett upp hoppet än. Väldigt talangfull spelare. Det första han måste visa är att han kan hålla sig skadefri och därefter ska han visa att han kan leverera vecka ut och vecka in.

Cameron Borthwick-Jackson till Wolves

Åke Karlsson: En framtidsman som efter en utlåning kan bli något stort.

Björn Appelgren: Logiskt. Gillade hans uttryckslösa utseende när han spelade, men han var väl aldrig på riktigt på riktigt?

Mikael Krekula: Hade gärna sett att han varit kvar i United som back up, men Mourinho kanske har rätt här. Att CBJ behöver spela mer. Det är ändå en bra lösning, återigen.

Embed from Getty Images

Kent Yxell: Fin vänsterfot och elegant men krävs lite jävla anamma också. Måste bli tuffare och elakare defensivt … hoppas att utlåningen ger detta.

Johannes Johansson: Imponerade med sitt mogna spel förra säsongen. Trodde nog CBJ skulle få ytterligare ett år i United som backup till Shaw, men är förmodligen rätt om han får en ordinarie plats i Wolves.

Mikael Österdahl: Jag tycker att det hade varit bra att ha honom kvar. Ser honom som en bättre backup på vänsterbacken än både Rojo och Darmian. Samtidigt kan det bli en positiv erfarenhet ifall han tar en ordinarie plats. Han är förmodligen världens coolaste fotbollsspelare.

Andreas Pereira till Granada

Åke Karlsson: Tyvärr ingen som kommer tillbaka till United.

Björn Appelgren: Om han får spela kan det bli bra. Men om det leder till att han kommer närmare elvan i United är ytterst osäkert.

Mikael Krekula: Viktigt för Pereira att få spela. La Liga passar nog honom bra, många vill se honom i en PL-klubb men jag tror hans spelsätt och därför också hans möjligheter till speltid är större i den ligan, där han kan komma undan med att vara lite av en lyxlirare.

Kent Yxell: Bra på många sätt men inte tillräckligt hög nivå på något. Så ännu en som vi utbildat till ett annat hyggligt lag, men inte i United – sälj!

Johannes Johansson: Oerhört intressant spelare som blev utfryst förra säsongen. Synd att det inte finns plats för att matcha in honom i United denna säsong. Håller samtliga två tummar för att han lyckas i Granada.

Mikael Österdahl: Märkligt. Rätt att låna ut honom, förstås – han behöver spela seniorfotboll och är på en nivå där reservlaget inte längre ger honom något. Men en medioker spansk klubb? Jag vet inte, hade hellre sett honom i England.

Dean Henderson till Grimsby

Åke Karlsson: Ett fint målvaktslöfte.

Björn Appelgren: Ingen kommentar.

Mikael Krekula: Allt handlar om Henderson tar en plats, men spontant känns det vettigt.

Kent Yxell: Känner till alldeles för lite om honom, tyvärr.

Johannes Johansson: Svårt att säga något om den utlåningen. Bra att skaffa lite rutin via en utlåning. Men det krävs mycket av en målvakt för att ta steget från ungdomslagen till en ordinarie tröja i United.

Mikael Österdahl: Kan säkert bli en bra erfarenhet. Ska vara en bra målvakt men har förstås ingen framtid som ordinarie i United.

Joel Castro Pereira till Belenenses

Åke Karlsson: Också en coming man.

Björn Appelgren: Kan bli bra för honom om han får speltid.

Mikael Krekula: Spännande med en klubb i högstaligan. Pereira kan förstås landet och som målvakt är spelsätt inte lika viktigt, så känns mycket bra.

Kent Yxell: Alltid nyttigt men nya erfarenheter för målvakter.

Johannes Johansson: Trodde nog schweiz-portugisen skulle bli kvar i klubben och att Sam Johnstone skulle skeppas iväg på lån. Det blev tvärtom och det känns väl ändå fair.

Mikael Österdahl: Jag tror att Pereira kommer att få en mycket bra karriär. Kan absolut vara en framtida landslagsmålvakt i Portugal. Kanske inte når den absoluta eliten men nivån under har han alla chanser på. Det måste dock vara hopplöst att vara ung målvakt i Manchester United. David de Gea kommer ju liksom stå alla matcher de kommande tio åren.