Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Bailly månadens spelare; Mitchell hoppas på bättre lycka

Eric Bailly var Manchester Uniteds bästa spelare i augusti. Det tycker åtminstone Uniteds Twitterföljare. Bailly fick 55 procent av rösterna och vann därmed i stor stil före Zlatan Ibrahimovic (37 procent) och Daley Blind (8 procent).

Med tanke på att Bailly utsågs till matchens bästa spelare i matcherna mot Leicester, Bournemouth och Hull var det förstås självklart han som skulle prisas som månadens spelare, men dylika omröstningar tenderar ju att favorisera offensiva spelare.

Inte mycket är känt om Baillys ursprung. Behärskar du franska kan du emellertid läsa om honom på Le Monde.

Martin Ferguson föredrog Guardiola

I en intervju med Graham Hunter för Daily Record berättar Martin Ferguson – Sir Alex yngre bror – att han helst ville se Pep Guardiola som manager för Manchester United.

Ferguson, som jobbade som scout för United, förklarar emellertid att hans känslor nu har förändrats och att han givetvis vill att José Mourinho ska vinna mot Guardiola på lördag.

Även om det var några saker som jag, tidigare, inte gillade med [Mourinho] kommer han få mitt stöd, så länge han är framgångsrik enligt the United Way,” säger Ferguson.

Mer specifikt var det Mourinhos beteende som Ferguson hade problem med. Men Ferguson ser redan en bättring:

Han har förbättrat sitt beteende. Ingen tvekan om att hans United de senaste matcherna har sett väldigt bra ut. Att titta på Mourinho vid sidlinjen är informativt. Jag ser att han för närvarande är mer i kontroll och det berättar för dig hur han känner för sitt lag och sitt eget arbete.

Vidare tycker Ferguson att Zlatan Ibrahimovic påminner om Eric Cantona.

Mitchell hoppas på bättre lycka

Demetri Mitchell tillhörde de allra mest lovande spelarna i Uniteds juniorlag för ett par år sedan. Därefter har hans liv mestadels präglats av skador. Nu är han emellertid tillbaka i spel.

Jag tänkte när jag kom tillbaka att allting skulle vara detsamma men jag var trött och kände mig inte lika stark. Det tog mig ganska lång tid innan jag började hitta mig själv igen. Skadan hände igen men, efter ett år, har jag nu skaffat mig en grund att stå på,säger Mitchell till MUTV.

Det var en tuff tid och jag visste egentligen inte hur jag skulle hantera det förrän jag var tillbaka på planen. Jag hade sönder [vristen] igen och tänkte att jag var skadebenägen men insåg att det bara var otur. Jag känner mig stark igen och min vrist känns stabil.

Mitchell gjorde ett briljant mål när reservlaget vann mot Leicester. Många offensiva spelare har lämnat United, på lån eller permanent, den senaste tiden så chanserna bör vara goda för Mitchell att knipa en ordinarie plats i reservlaget.

Chelsea och United slåss om Griezmann

Det är nästan en hel fotbollssäsong tills transferfönstret öppnar. Spekulationerna om nästa sommars värvningar har emellertid redan tagit fart. Nu skriver Matt Law på Telegraph att både United och Chelsea vill värva Antoine Griezmann från Atlético Madrid.

Den franska anfallaren ska ha en utköpsklausul på 100 miljoner euro, vilket sannolikt är lägre än hans marknadsvärde. Båda klubbarna ska vara beredda att betala den summan.

Griezmann har antytt att han inte kommer att lämna Atlético så länge Diego Simeone är kvar i klubben. Det börjar emellertid spekuleras i att Simeone ska gå till Inter, vilket skulle öppna för att Griezmann ska byta klubb.

Vi får väl se. Men med Paul Pogba, Anthony Martial och Morgan Schneiderlin i klubben torde United ha fördel mot Chelsea när det ska lockas franska spelare.

Talangjägare till United

Både Telegraph och Mirror rapporterar att United hämtar Steve Hopcroft från West Brom. Hopcroft, 49 år gammal, är rekryteringsansvarig för West Broms akademi och får sannolikt samma roll i United.

Positionen i United är ledig. Derek Langley hade tidigare jobbet men han lämnade klubben i juli.

Detta är en del i den pågående omstruktureringen av Uniteds akademi. Arbetet leds av nye akademichefen Nicky Butt på uppdrag av Ed Woodward.

Video om akademin

När vi redan är inne på akademin så satt ungdomsexperten Tony Park (Mr Mujac) ner med Full Time Devils för en diskussion om Uniteds akademi.

O’Connor målskytt

Det irländska U17-landslaget vann med 3-2 mot Turkiet i en träningsmatch. Manchester Uniteds försvarare Lee O’Connor ska ha gjort ett fantastiskt mål.

Den här dagen 1888…

Spelades det för första gången fotboll i Football League. Det hade spelats organiserad fotboll tidigare men det är knappast helt fel att säga att detta är ett slags födelsedag för fotbollen.

Sponsor får större roll

Apollo Tyres går från att vara en regional sponsor till att bli en global sponsor för United. Mer på officiella hemsidan för den som är intresserad.

Video: Lingard om att vara minst

Mitten om Pep och José

Dagens bästa Unitedläsning kallade jag Henry Winters intervju med Nicky Butt. Måhända förhastat. Andy Mitten skriver nämligen briljant om José Mourinho och Pep Guardiola.

Pep & Jose Chronicles, Chapter 1: The World Looks to Manchester [Bleacher Report]