Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lingard gjorde månadens mål; Zlatan om Mourinho; derby ikväll

Jesse Lingards briljanta solomål mot Leicester City i Community Shield har utsetts till augusti månads bästa Manchester United-mål.

Lingards mål fick 56 procent av rösterna i Uniteds omröstning. Zlatan Ibrahimovics strut mot Bournemouth slutade tvåa med 13 procent och Callum Gribbins mål mot Barcelona i Otten Cup tog tredjeplatsen. Totalt var åtta mål nominerade. Dessa kan ses på den officiella hemsidan.

Lingards mål kommer efter 55 sekunder.

Transferförbud för Madrid

Igår meddelade Fifa att Real Madrid och Atlético Madrid åläggs med transferförbud under de två kommande transferfönstren. Beslut i frågan kom för länge sedan men båda klubbarna överklagade. Nu är det alltså klart att överklagan avslås.

Sista ordet är emellertid inte sagt. Båda klubbarna har meddelat att de kommer att överklaga till CAS (idrottens skiljedomstol).

https://twitter.com/RealMadridFC_/status/773925008309493760

Protest mot Champions League-förändringar

Uefa meddelade nyligen stora förändringar för Champions League. Organisationen European Professional Football Leagues (EPFL) – med Premier League, La Liga, Bundesliga och Allsvenskan bland medlemmarna – är inte nöjd.

I ett uttalande på sin hemsida skriver organisationen att de anser att Uefa har brutit mot ett avtal (Memorandum of Understanding) som de båda organisationerna har. Det är detta avtal som hindrar att det spelas elitfotboll samtidigt som det spelas fotboll i Champions League eller Europa League.

EPFL hoppas nu att den nya Uefapresidenten (val på onsdag) ska överväga reformen för Uefas klubbtävlingar.

Derby ikväll

Att det är Manchesterderby imorgon känner nog alla som läser detta till. Däremot kan det nog ha undgått någon att det är derby även ikväll.

Uniteds reservlag reser till City of Manchester Stadium för match mot Manchester city. Avspark 20.00. Matchen visas på MUTV och den som söker hittar alldeles säkert en fulstream.

Inför matchen har Demetri Mitchell pratat med MUTV:

(En annan del av intervjun tog vi upp igår.)

Video: Zlatan om Mourinho

Video: Ian Holloway möter Jaap Stam

Jaap Stam är ny manager för Reading. I en intervju med Ian Holloway diskuterar den legendariska Unitedförsvararen sin syn på fotboll.

Video: Drömmål av O’Connor

Manchester United-junioren Lee O’Connor slog till med ett drömmål Irlands U17-landslag, där han är lagkapten, vann med 3-2 mot Turkiet.

O’Connors mål vid 1.05.

Inte alls illa av en försvarare!